Ingezonden persbericht


Persbericht

25 augustus 2004

Ontrack Data Recovery biedt terug naar school -tips voor het beschermen van informatie op laptops

~ toenemende populariteit van laptops betekent een groter risico op dataverlies voor studenten en scholieren ~

Nu de meeste studenten zich aan het voorbereiden zijn op de terugkeer naar school of universiteit, zullen velen, naast de gebruikelijke potloden en schriften, hun laptop inpakken. Onderzoek van Gartner toont aan dat de verkoop van laptops aan zowel studenten als scholieren - van de kleuterschool tot en met het voortgezet onderwijs in 2002 met circa 38 procent is gestegen. Het is duidelijk dat laptops in snel tempo een sleutelrol hebben verworven in het onderwijs. Met meer computers neemt echter ook het risico op dataverlies toe.

Laptops bieden hedendaagse studenten een geweldige manier om hun huiswerk te beheren, maar het beschermen van de informatie op die computers is niet zo eenvoudig als het opbergen van een notebook in een kluisje, zei Jim Reinert, senior director van Software en Services bij Ontrack Data Recovery. Studenten moeten voorzichtig zijn met hun laptops om beschadigingen en andere problemen te vermijden. Als zich toch dataverlies voordoet is het belangrijk dat ze weten dat het herstellen van deze informatie altijd mogelijk is.

Om studenten te helpen hun laptops tegen informatieverlies te beschermen, biedt Ontrack Data Recovery, expert op het gebied van data recovery, hen een aantal tips:
* Laptops. Niet zo robuust als wel wordt gedacht Wanneer laptops worden geïnstalleerd, verplaatst of getransporteerd, moeten onnodige schokken of stoten te allen tijde worden vermeden. Installeer je computer op een droge, koele en beschermde plek die schoon en stofvrij is. Door je computer op een rustige plek te zetten, bescherm je je systeem en opslagmedia tegen schadelijke schokken en stoten.
* Gebruik een degelijke, gewatteerde laptoptas Een rugzak of attachékoffertje levert hoogstwaarschijnlijk niet voldoende bescherming tijdens het vervoer. Zorg ervoor dat je laptoptas goed gewatteerde is zodat deze de nodige bescherming biedt.
* Sla je bestanden regelmatig op - Het regelmatig opslaan van bestanden is één van de beste manieren om informatieverlies te verkomen. Maak minstens eens per week een back-up op een betrouwbaar medium (CD, DVD, USB flash drive of internet back-up), en controleer altijd of de juiste gegevens zijn opgeslagen.
* Doe een virusscan en zorg dat deze regelmatig wordt bijgewerkt Computervirussen zijn één van de grootste vijanden van je computer. Goede antivirussoftware test je systeem op reeksen code die uniek zijn voor ieder bekend virus en elimineert binnendringers. Pas ook op voor spyware, een veelvoorkomend probleem dat ontstaat door internetten en het downloaden van bestanden. Er zijn op het internet verschillende programma s verkrijgbaar die kunnen helpen bij het verwijderen van de meeste spyware-programma s.
* Let op vreemde geluiden Als je een vreemd of malend geluid hoort, zet dan je computer direct uit en bel een deskundige. Verder gebruik kan je harde schijf zodanig beschadigen dat deze niet meer hersteld kan worden.
* Gebruik geen file recovery-software als je het vermoeden hebt dat er een elektrische of mechanische fout is Het gebruik van file recovery-software op een kapotte harde schijf kan data die eventueel nog te herstellen was vernietigen of fysieke problemen verergeren.
* Maak gebruik van auto save-mogelijkheden De meeste software-applicaties hebben mogelijkheden die het project of document dat open staat op vaste tijden opslaat. Voor laptopgebruikers is een goede interval elke vijf minuten.
* Let op de accu Als je je laptop voor langere tijd gaat gebruiken, probeer dan altijd een stopcontact te vinden. Sommige laptops sluiten heel snel af wanneer de accu leeg is en daardoor kun je belangrijke documenten kwijtraken.

(597 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery"
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met haar doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een business unit van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc. (NASDAQ: KROL). Kroll is onderdeel van Marsh Inc., de in risico- en verzekeringsdiensten gespecialiseerde dochter van Marsh & McLennan Companies, Inc.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk .

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com