Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 augustus 2004


Putten - Politie onderschept gestolen wijn


Door de politie zijn dinsdagmiddag drie verdachten uit Utrecht aangehouden, die bij een supermarkt in Putten een groot aantal flessen wijn hadden weggenomen. Tijdens een routinecontrole op de Harderwijkerstraat werd de auto van de drie gecontroleerd. De mannen, 38, 31 en 27 jaar oud, gedroegen zich verdacht en er werd nader onderzoek ingesteld. In de auto werden 30 flessen wijn aangetroffen. Op het politiebureau hebben de drie verdachten bekend de flessen te hebben weggenomen bij de supermarkt. Er werd afstand gedaan van de wijn. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek. Proces verbaal zal worden opgemaakt.


Epe - Diefstal grafbeeldje


De politie is op zoek naar getuigen van een ergerlijke diefstal van een graf in Epe. In de week van 14 tot 22 augustus werd vanaf de begraafplaats aan de Norelbosweg een beeldje weggenomen. De moeder deed aangifte van de diefstal vanaf het graf van haar kind. Het gaat om een blauw / brons gekleurd beeldje van ongeveer 40 cm hoog, voorstellende een engeltje op een bal. De waarde bedraagt 20 Euro, maar de emotionele waarde is zeer groot.Getuigen kunnen bellen met de politie via naar 0900 8844.


Vaassen - Controle


Door de politie werd dinsdagmorgen op de Woestijnweg een snelheidscontrole met de laser. Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel werd er een bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Epe - Controle bij werkzaamheden


Dinsdagmorgen werd door de politie met de laser een snelheidscontrole gehouden op de Eperweg. Dit in verband met wegwerkzaamheden door de gemeente Epe. Dat er werd gecontroleerd, had een preventieve werking. Niemand reed te hard.


Hattem - Snelheidscontrole


De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Verlengde Parklaan. Van de 292 gecontroleerde automobilisten reden er 39 harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.


Elburg - Inbraak


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een pand aan de Zuiderzeestraatweg. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Het gehele gebouw werd doorzocht. Weggenomen werd onder andere een kluisje met daarin een onbekend bedrag. De politie heeft een onderzoek ingesteld.


Wezep - Snelheidscontrole


Dinsdagmorgen werd in samenwerking met de marechaussee een radarcontrole gehouden op de Stationsweg. Er werden 776 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 33 harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.
Dinsdagmiddag werd gecontroleerd met de laser op de Zuiderzeestraatweg. Hier reed niemand te hard. Ook werd gecontroleerd op de Bovenheigraaf in 't Loo. Hier werd 1 automobilist bekeurd.


Ermelo - Winkeldiefstal


Door de politie werd dinsdag rond 15.35 uur een 33 jarige inwoonster uit Putten aangehouden. De vrouw had uit een winkel aan de Stationsstraat een zwangerschapstest, ter waarde van 10,87 meegenomen zonder te betalen. Zij werd hierop aangesproken door winkelpersoneel. De Puttense gedroeg zich agressief en bedreigde het personeel.
De vrouw kan een boete van 300 Euro tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --