Gemeente 's-Hertogenbosch

25-08-2004

Subsidieaanvraag duurzame energietoepassingen voor inwoners regio 's Hertogenbosch

Voor duurzame energietoepassingen is per 1 juli 2004 weer de mogelijkheid voor particulieren en non-profitinstellingen om een financiële bijdrage aan te vragen voor de aanschaf van PV panelen (zonnepanelen) en zonneboilers. Ook kleinschalige windtoepassingen en warmte-koude opslag in de bodem behoort tot de te subsidiëren voorzieningen.

Eind 2000 is het Vlagheidefonds voor duurzame energie van start gegaan. Het fonds was een groot succes, veel particulieren hebben op deze manier een extra stimulans gekregen om over te stappen op een duurzame energievoorziening zoals zonnepanelen en zonneboilers. Halverwege 2003 waren de budgetten bij de deelnemende gemeenten zo goed als op. In het voorjaar van 2004 is de regeling verder aangepast en is naast een aanpassing in de bijdrage ook gekozen om kleinschalige windenergie en warmte koude opslag in de bodem te stimuleren.

Hoe vraag ik subsidie aan?
Een aanvraagformulier en een informatiefolder over het Vlagheidefonds is te verkrijgen via de gemeentehuizen in de deelnemende gemeenten. Belangrijk om te weten is dat een aanvraag moet worden ingediend vóórdat de voorziening wordt geïnstalleerd. Het volledig ingevulde aanvraagformulier moet naar de gemeente Sint-Michielsgestel worden verstuurd. Als de aanvraag voldoet aan alle voorwaarden, krijgt de aanvrager een bericht dat een bepaald bedrag wordt gereserveerd. Daarna kan de duurzame voorziening worden geïnstalleerd. Na installatie, kan via het vaststellingsformulier worden verzocht om uitbetaling van de al gereserveerde financiële bijdrage.

Deelnemende gemeenten
De deelnemende gemeenten aan het Vlagheidefonds voor duurzame energie zijn Boxtel, Haaren, Maasdriel, Schijndel, 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, Sint-Oedenrode, Veghel, Bernheze en Maasdonk.

Meer informatie
Vanaf 1 september 2004 zijn de formulieren te vinden op de website van de gemeente 's-Hertogenbosch (www.s-hertogenbosch.nl/Producten en diensten: zoek op 'Vlagheidefonds').