Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 augustus 2004


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Deventerstraat een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 02.50 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 0,7. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee. Bovendien was zijn auto niet apk gekeurd.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag vanaf de Wolwevershorst een auto gestolen. Het gaat om een grijze Daihatsu Charade met het kenteken GD-ZT-44. De auto is voorzien van lichtmetalen sportvelgen. De 38-jarige Apeldoornse eigenaar ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


UDDEL - Schennispleger actief


Een 53-jarige vrouw uit Uddel zag dinsdagavond in de bossen van de kroondomeinen in de buurt van De Zandsteeg een man die geheel naakt uit zijn blauwe auto stapte. De vrouw maakte melding van het voorval bij de boswachter en bij de politie.


APELDOORN - Bouwvakker maakt val van zeven meter


Een 24-jarige bouwvakker uit Klarenbeek viel dinsdagmorgen tijdens werkzaamheden aan een huis aan de Zuiderhoogte van een hoogte van circa zeven meter naar beneden. De man was aan het werk en klom rond 11.00 uur de ladder van de steiger op. Boven bij de steiger aangekomen verloor de man zijn evenwicht, viel en kwam met zijn rug op de grond terecht. Het slachtoffer werd met pijn in zijn rug naar het Lukasziekenhuis vervoerd.


APELDOORN - Snelheidscontrole


De politie heeft dinsdagmiddag op de Anklaarseweg een snelheidscontrole gehouden. Twaalf bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 65 km. De politie deelde bovendien een bekeuring uit voor het rijden met mistlampen en voor het rijden zonder rijbewijs.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --