Politie Friesland

Politieberichten van 25/08 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 25-08-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Dokkum: auto gestolen bij inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Zwaluwstraat. Uit de woning werd een rijbewijs en autosleutels weggenomen. Ook bleek een auto, een rode Renault Twingo kenteken RB-SL-55, te zijn weggenomen. Men kwam binnen door de achterdeur van de woning te verbreken. De 28-jarige bewoner van het pand deed aangifte.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
De politie heeft woensdag rond 11.30 uur aan het Reigerplein een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De politie zag dat de vrouw drugs verkocht. Hierop werd zij aangehouden. Ze bleek in het bezit te zijn van twintig bolletjes heroïne, in totaal 5,4 gram. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.

Drachten: inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Wispel. Weggenomen werd een geldbedrag van enkele tientallen euros, sleutels en een personenauto (grijze Renault Megane Scenic, kenteken 26- FG-HF). Men kwam binnen door een raam te vernielen. De 29-jarige bewoner deed aangifte.

Dokkum: aanrijding met vier lichtgewonden
Bij een aanrijding op de Lauwersseewei zijn woensdag rond 12.30 uur vier mensen gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een automobilist langzaam in de richting van Leeuwarden reed. Een andere automobilist die de auto van achteren naderde, zag de auto te laat en botste er frontaal achterop. Waarom de eerste auto langzaam reed is nog niet duidelijk. In de eerste auto raakten drie inzittenden lichtgewond. De bestuurder van de andere auto raakte ook lichtgewond. Alle gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht. De leeftijd en woonplaats van de inzittenden is op dit moment nog niet bekend. De weg is tussen de Trekweg en de Hoofdweg aan beide kanten tot 14.00 uur afgesloten geweest. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.