LANDesk Software verhoogt effectiviteit en efficiency van mobiele werknemers

Nieuwe versie LANDesk Handheld Manager biedt optimaal beheer voor mobiele apparaten

Reading (GB), 25 augustus 2004 - LANDesk Software, producent van geïntegreerde beheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur, komt met diverse verbeteringen voor LANDesk Handheld Manager, de beheeroplossing voor mobiele apparaten. LANDesk Handheld Manager versie 8.15 is gebaseerd op een schaalbare standaardarchitectuur en biedt nu onder andere de mogelijkheid om ook draadloze apparaten te beheren. Dit betekent dat sterk in populariteit groeiende mobiele apparaten nu naadloos kunnen worden opgenomen binnen een zakelijke infrastructuur, zonder dat ze aangesloten hoeven te worden via desktop docking stations.

Het gebruik van LANDesk Handheld Manager door organisaties is mede ingegeven door het feit dat medewerkers steeds vaker hun persoonlijke mobiele apparaten, zoals Pocket PC's, willen gebruiken bij hun werk. Aangezien de functionaliteit en de mogelijkheden van dit soort apparatuur sterk toeneemt, moeten organisaties een oplossing vinden voor de kwesties rondom de beveiliging en het beheer van deze apparaten. Organisaties gaan er daarom vaak toe over om hun medewerkers zelf mobiele apparaten ter beschikking te stellen, compleet met oplossingen die er voor zorgen dat werknemers veilig kunnen werken.

In een rapport van Gartner uit maart 2004, getiteld 'Handheld Device Management in the Enterprise: An Overview', stellen Ronni J. Colville, research director bij Gartner, en John Inverso, analist bij Gartner: "De populariteit van handpalmapparaten onder zakelijke gebruikers neemt toe, waarbij ook de uitdaging groeit om deze apparaten effectief te beheren, controleren en beveiligen. Organisaties moeten een degelijk plan opstellen om het beheer van dergelijke apparaten binnen de bedrijfsinfrastructuur te regelen. Anders lopen zij het risico dat er inefficiënt gebruik van wordt gemaakt, terwijl op de lange termijn een toename van de beveiligingsrisico's en beheerkosten mogelijk is."

Met behulp van LANDesk Handheld Manager kunnen organisaties de handheld apparaten van mobiele medewerkers gemakkelijk uitrollen, beheren en beveiligen, vanuit de LANDesk Management Suite-console. Op deze manier kunnen deze medewerkers hun apparaten effectiever gebruiken en zo productiviteit verhogen. LANDesk Handheld Manager is gebaseerd op de functies voor inventarisatie en distributie van LANDesk Management Suite. Deze software en de add-on modules voor patch- en assetmanagement maken gebruik van een gemeenschappelijke architectuur om zo een volledig geïntegreerde reeks van managementoplossingen te creëren.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van LANDesk Handheld Manager 8.15 bedraagt $55 per node. Tot en met december 2004 geldt een speciale promotieprijs van $35 per node.

De oplossingen van LANDesk Software worden geleverd door LANDesk Expert Solution Providers (ESPs). Deze ESPs zijn te vinden via www.landesk.com/contactus/.

LANDesk Handheld Manager is volledig geïntegreerd in de console van LANDesk Management Suite, zodat klanten handheld apparaten gemakkelijk kunnen beheren vanuit de interface waarmee zij reeds bekend zijn.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, Inc. is een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde software voor desktop- en apparaatbeheer, die zich richt op het ontwikkelen van eenvoudig te gebruiken end-to-end oplossingen voor klanten. Meer informatie over LANDesk Software is te vinden op www.landesksoftware.com.