2e persbericht van dinsdag 24 augustus 2004

Eindhoven 24-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is in Eindhoven in de Pisanostraat een groene Ford Fiesta met het kenteken 36-DL-JV gestolen.

Hapert: Polen op dievenpad

Maandag rond 9.00 uur zijn op de Industrieweg en de Akkerwinde in Hapert twee Polen (28 en 25 jaar oud) aangehouden. De politie kreeg maandagmorgen al vroeg een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden in de wijk De Hoeven. Er bleek in autos te zijn ingebroken. De agenten troffen een auto aan die van de inbrekers was. De agenten waarschuwden collegas en bleven de wijk en de auto nauwlettend in de gaten houden. Tegen de morgen kwamen de twee Polen te voorschijn en konden daarna snel worden aangehouden. Ze hadden bij woningen twee fietsen gestolen en in vijf autos ingebroken. Die nacht kreeg de politie in de Kempen dertien meldingen van inbraken. In de auto van de Polen werd gereedschap aangetroffen dat mogelijk van diefstal afkomstig is. De twee Polen zijn voor verder onderzoek ingesloten. De politie in de Kempen is een rechercheonderzoek gestart.

Eersel: Inbreker aangehouden

De politie heeft maandagmorgen rond 6.45 uur in de Bijnenstraat in Eersel een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Aanleiding tot zijn aanhouding was een rechercheonderzoek naar aanleiding van een inbraak in een woning in november 2002 in Bergeyk. Daar had de politie een DNA spoor veiliggesteld dat naar de Eindhovenaar leidde. De man wordt verdacht van nog vijf andere inbraken en diefstallen in woningen en diefstal van autos in Bergeyk, Bladel en Eersel. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Lierop: Met auto tegen vangrail

Een 23-jarige Helmondse is dinsdagmorgen rond 10.10 uur gewond geraakt toen ze met haar auto in een bocht van de Rochadeweg van de weg raakte en tegen een vangrail botste. De vrouw werd met rug- en nekletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Geldrop: Inbraak

Dinsdag rond 2.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Gijzenrooiseweg in Geldrop. Er werd een deur aan de zijkant van het pand opengebroken. Er is een kleine hoeveelheid drank en enkele honderden euros gestolen.

Mierlo: Computer gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in en bouwkeet die op een bouwterrein stond aan de Goorsedijk. De deur werd opengebroken en de inbrekers namen een computer, een monitor, een printer en een telefoon mee.