1e persbericht van woensdag 25 augustus

Eindhoven 25-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van autodiefstal gepakt

De politie heeft na een korte achtervolging woensdagmorgen rond 3.00 uur een 32-jarige man uit Eindhovenaar aangehouden. Hij zat in een auto die die nacht was gestolen in de Pastoor Dijkmanstraat. Een politiepatrouille zag de auto op de Leenderweg rijden met twee mannen er in. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er vandoor. Op het Kerstroosplein verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde auto. De bestuurder wist te voet te ontkomen. De bijrijder werd in de kraag gevat. In de auto lag een mes dat in beslag is genomen. De 32-jarige man is ingesloten.

Eindhoven: Fietsendieven

Woensdag rond 2.00 uur is op de Schimmelt in Eindhoven een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van fietsendiefstal. Politieagenten zagen twee mannen van het Stratumseind komen. Ze hadden ieder een mountainbike op hun schouder. Toen de agenten de twee wilden aanhouden gooide een van hen de fiets weg en zette het op een lopen. Hij wist te ontsnappen. De andere man werd aangehouden en is ingesloten. De fietsen zijn in beslaggenomen. De politie gaat nog op zoek naar de eigenaren.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag tijdens snelheidscontrole in Helmond 94 bonnen uitgedeeld. De eerste controle werd gehouden tussen 15.00 en 18.00 uur op de Burgemeester van Houtlaan waar 54 bestuurders werden bekeurd. Tussen 190.00 en 21.30 uur werd de controle voortgezet op de Molenstraat waar 40 bestuurders werden bekeurd.

Best: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdag rond 15.30 uur in een bedrijfsloods op het industrieterrein van Best een hennepkwekerij aangetroffen. In de loods op de Industrieweg was een aparte ruimte gecreëerd waar ongeveer 3500 hennepplanten hadden gestaan. Een deel van de planten was kennelijk al geruimd want de politie trof er nog ongeveer 1250 aan. De eigenaar, een 33-jarige Eindhovenaar is aangehouden en in verzekering gesteld. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd.

Eersel: Auto botst tegen boom

Dinsdagavond rond 20.00 uur is op de Grote Aardweg in Eersel een auto tegen een boom gebotst. De 18-jarige bestuurster uit Eersel is met onder meer nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw kreeg iets in haar oog en raakte toen met haar auto rechts van de weg in de berm. Toen ze dat corrigeerde botste deze links van de weg tegen een boom.

Oost West en Middelbeers: Aanhanger gestolen

Dinsdag tussen 9.00 en 15.00 uur is ingebroken in de garage bij een woning aan de Achterste Heistraat. Een deur werd opengebroken en de dieven gingen aan de haal met een aanhangwagen van het merk Hapert.

Waalre: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Waalre in de Raadhuisstraat een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 56-GL-HG gestolen.

Geldrop: Flatscreenmonitoren gestolen

Woensdag kort na middernacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Heuvel in Geldrop. De inbrekers vernielden een ruit om binnen te komen. Ze hebben twee flatscreenmonitoren buit gemaakt.