Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


25 augustus 2004


Zutphen - Politie speurt verder in overval eroticazaak


De politie in Zutphen zoekt nog naar nieuwe aanwijzingen in het onderzoek naar de overval op de eroticazaak aan de IJsselkade van afgelopen zaterdagavond. De toestand van de 37 jarige man die daarbij gewond raakte en naar het ziekenhuis werd overgebracht is stabiel.
De man is vermoedelijk met een mes gestoken. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat er twee verdachten in het pand zijn geweest en de aanwezigen hebben bedreigd. Het gehouden buurtonderzoek heeft nog niet tot een doorbraak in het onderzoek geleid. De politie verzoekt getuigen en passanten die zaterdagavond tussen 20.30 en 21.30 uur op de IJsselkade iets verdachts hebben gezien, of iemand met bebloede kleding uit het bewuste pand hebben zien komen, hierover contact op te nemen met de recherche in Zutphen via 0900-8844.


ZUTPHEN - Vrouw gewond door aanrijding


Een 39-jarige vrouw uit Zutphen raakte dinsdagmiddag op de Houtwal gewond door aanrijding met een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn. De Apeldoorner reed over de Houtwal en sloeg rond 13.20 uur rechtsaf. Hij zag hierbij de vrouw op een scooter over het hoofd. De vrouw werd met verwondingen naar het Spittaal vervoerd. Na behandeling mocht zij naar huis.


EERBEEK - Auto's opengebroken


Autokrakers hebben in de nacht van maandag op dinsdag op diverse plaatsen auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de J. D. van der Waalstraat, de Huygenslaan, de Nobelstraat, de Kolenbranderserf en aan de Boerhaavelaan. De dieven braken in de meeste gevallen een portier open en namen onder meer geluidsapparatuur, cd's, gameboys met spelletjes en een rijbewijs mee. De politie stelt een onderzoek in.


ZUTPHEN - Schennispleger aangehouden


De politie heeft dinsdagmorgen op de Oude Kanonsdijk een 14-jarige schennispleger aangehouden. De jongen fietste over de Oude Kanonsdijk en liet aan een 14-jarige meisje die hem tegemoet kwam, zijn geslachtsdeel zien. Tevens deed hij haar oneerbare voorstellen. Het meisje belde haar vader die de jongen met zijn auto klem reed en overdroeg aan de politie. De jongen bekende zijn daad en vertelde dit eerder gedaan te hebben. De politie gaat verder met het onderzoek.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58

---- --