Gemeente Leeuwarden

Introductieweek 'groene' studenten

Bron: Van Hall Instituut
De groene hoge school het Van Hall Instituut in Leeuwarden heeft van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 augustus 2004 de introductieweek voor de nieuwe studenten. Het programma bevat verschillende activiteiten. Deze zijn verdeeld in drie categorieën namelijk het leren kennen van de studie en medestudenten, kennismaking met Osiris, de studentenvereniging van het Van Hall, en natuurlijk de HBO studiestad Leeuwarden zelf.

De week wordt door verschillende partijen vorm gegeven. De kennismakings-commissie heeft de hele week georganiseerd gezet voor het Van Hall. En samen met het Algemeen Bestuur en andere enthousiaste vrijwilligerszorgen zij voor een spetterende week. Voor de voorziening van de vloeibare consumpties in de sociëteit "Abydos", tijdens de barbecue op het Van Hall en tijdens de sportdag is het IntroTapTeam de hele week druk in touw.

Woensdag staat er een grote veiling op het programma. Tijdens deze veiling op het Waagplein om 12.30 zullen de studenten ten midden van een gemengd gezelschap van meerderejaars studenten, docenten en eventuele andere omstanders een act voordoen waarna er onder begeleiding van een veilingmeester geboden kan worden in meters bier. Daarna kunnen de bieders de groepen studenten meenemen om wat klussen uitgevoerd te laten worden.

Het IntroTapTeam is van mening dat de kracht en energie van deze bruisende studenten goed benut moesten worden. Vandaar dat er contact is gelegd met de gemeente Leeuwarden waarna is besloten om de Eewal in Leeuwarden een mooie poetsbeurt te geven. Met de door Fryslan Milieu geleverde middelen zullen er ongeveer zo'n 45 studenten aan de slag gaan van 14.30 - 17.30 uur. Zo laat Osiris zien dat een studentenvereniging meer is dan alle bekende vooroordelen, en door het bundelen van de krachten gebruik maakt van de grootste kracht van een studentenvereniging: de leden.