Ingezonden persbericht


Computer associates houdt huis op utrechtse aciviteitenweide

Medewerkers van CA Nederland steken de handen uit de mouwen voor de opening van Nieuw Rotsoord

Nieuwegein, 25 augustus 2004 Computer Associates International, Inc. (CA), s werelds grootste managementsoftware-bedrijf, heeft 19 augustus zijn Community Relations-dag georganiseerd. De Community Relations-dag is een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij medewerkers van CA zich gezamenlijk inzetten voor het welzijn van het kind. CA heeft ervoor gezorgd dat de Utrechtse activiteitenweide Nieuw Rotsoord haar bezoekers tijdens de opening op 28 augustus in een nieuw jasje kan verwelkomen.

De activiteitenweide, gelegen op het knooppunt van de wijken Tolsteeg, Hoograven en de Rivierenwijk in Utrecht, fungeerde sinds jaar en dag als ontmoetingsplek voor bewoners en kinderen uit de buurt. Tót de beheerders van de weide er ineens de stekker uittrokken.

De vorige beheerders hebben Rotsoord ontmanteld achtergelaten, aldus Angelique Jacobs, beheerder van de activiteitenweide Nieuw Rotsoord. Voor de buurt viel er een unieke ontmoetingsplek weg. We hebben daarom de handen ineengeslagen en zijn met de gemeente om de tafel gaan zitten. We wilden koste wat kost onze ontmoetingsplek behouden. Het is ons gelukt Nieuw Rotsoord als groene hart voor de buurt te behouden, maar dat betekent niet dat we de activiteitenweide al op poten hebben. Er moet nog veel gebeuren om Nieuw Rotsoord voor de buurtkinderen te kunnen behouden. De faciliteiten waren verwaarloosd en voor het opknappen zijn we afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

In het kader van de Community Relations-dag hebben medewerkers van Computer Associates afgelopen donderdag de gehele dag geholpen bij het opknappen van de activiteitenweide. Zo werd onder andere het kippenhok geschilderd, de boomgaard gesnoeid en een schutting van takken gevlochten.

Het opknappen van een activiteitenweide is natuurlijk iets totaal anders dan waar we ons normaal gesproken mee bezig houden, aldus Willemijn van Orsouw, HR manager bij Computer Associates. Maar het past volledig binnen ons Community Relations-beleid, wat een belangrijk onderdeel is van onze missie. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld in samenwerking met het Astma Fonds een basisschool schoongemaakt. Bovendien stellen we al jaren gratis onze technologie ter beschikking aan de dienst Nationale Recherche Informatie van de KLPD en het National Center for Missing & Exploited Childeren. Met behulp van onze technologie wordt bijvoorbeeld de site www.vermistekinderen.nl mogelijk gemaakt.

Doordat CA met zo n grote groep aanwezig was kon er een grote hoeveelheid werk verzet worden, voegt Angelique Jacobs toe. Dit werkt ook stimulerend voor de andere vrijwilligers. Bovendien hadden wij de activiteitenweide nooit zover klaar kunnen krijgen voor de opening van Nieuw Rotsoord op 28 augustus.

(421 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Hoge resolutie afbeeldingen kunt u opvragen via joostg@lewispr.com.

Over CA
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), s werelds grootste managementsoftwarebedrijf, levert software en diensten op het gebied van beheer, security, storage, life cycle en service management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com.

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com
joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com