Ingezonden persbericht


Portland Europe introduceert eerste Linux-versie Acronis True Image Server

Zoetermeer, 25 augustus 2004 - Softwaredistributeur Portland Europe introduceert Acronis True Image Server for Linux 8.0, de allereerste oplossing voor 'disk-imaging', back-up en onmiddellijk, volledig herstel van Linux-bestanden en -systemen. Daarnaast lanceert Portland de nieuwste versie voor Windows-servers van Acronis, technologieleider op het gebied van software voor storagemanagement.

De nieuwste editie van Acronis' uitdijende, veelgeprezen familie van disk-imaging-software stelt Linux- en Windows-systeembeheerders en netwerkmanagers in staat exacte kopieën te maken van 'live'-servers voor complete bestands- en systeemback-up. George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe: "Met Acronis True Image Server halen ze een betrouwbare, uitgebreide, kosteneffectieve beveiligingsoplossing voor hun servers in huis."

Back-up vanuit Linux

Acronis True Image Server bevat diverse opties waarmee systeembeheerders eenvoudig de prestaties van hun servers kunnen controleren. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het vinden van de juiste balans tussen het draaien van het back-upproces en de serverapplicaties:


· het checken van de integriteit van het diskimage en het systeem ná herstel;


· het uitsluiten van 'paging'- en 'hibernate'-bestanden van het diskimage;


· het toewijzen van prioriteiten voor het disk-imaging-process.

De Linux-versie biedt daarnaast de mogelijkheid de back-up van het diskimage te maken vanuit Linux zelf. Het maakt niet uit of er gewerkt wordt met een grafische interface of een 'command line'. De bestandssystemen EXT 2/3, ReiserFS, XFS en JFS alsmede Linux SWAP-partities worden ondersteund. Hetzelfde geldt voor Red Hat, SuSE, Mandrakesoft Linux en andere toonaangevende Linux-uitgaven. Acronis True Image Server 8.0 for Linux en de Windows-editie heeft nog meer in petto voor de systeembeheerder en netwerkmanager.

Imagegebaseerde oplossing

Naast de uitgebreide disk-imaging-mogelijkheden bevatten de True Image Server-pakketten ook nog eens alle opties die nodig zijn voor het klonen, in gebruik nemen en upgraden van serverdisk-drives. "Al jarenlang draait een hoog percentage datacenters en webservers op Linux-systemen. Voor wie een diepgaande, imagegebaseerde oplossing wenste, waren de beschikbare back-upopties echter te beperkt," aldus Van Brugge. "Dat is een behoorlijk risico. De kosten van server-downtime kunnen immers oplopen van duizenden tot miljoenen euro's per uur. Bereken je de ROI, dan is juist het verschil tussen binnen enkele minuten 'up and running' zijn en er uren of dagen over doen van doorslaggevende betekenis. Het aanschaffen van een disk-imaging-oplossing als deze is een schot voor open doel."

Acronis True Image Server for Linux kost ¤ 594

Een afbeelding van dit product is te downloaden via:

http://www.acronis.com/files/artwork/trueimageserverlinux8.0_3d_box.en.jpg

Acronis True Image Server for Windows kost ¤ 594

Een afbeelding van dit product is te downloaden via:

http://www.acronis.com/files/artwork/trueimageserver8.0_3d_box.en.jpg