Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 25-08-2004

NOG VIER DAGEN ZITTEN

Den Bosch
De politie heeft dinsdagavond op de Markt een 33-jarige man uit Den Bosch aangehouden die nog vier dagen gevangenisstraf had open staan. Surveillerende politie-agenten op de kermis spraken de man aan omdat hij een blikje bier aan het drinken was. Bij het uitschrijven van een bekeuring hiervoor, bleek dat hij nog een boete open had staan voor het plegen van een diefstal. De man is ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Den Bosch
Bij een diefstal uit een winkel aan de Markt is dinsdagmiddag een 23-jarige man van de Kroatische nationaliteit aangehouden. De diefstal is vatsgelegd door de beveiligingscamera in de winkel. De man wordt ervan verdacht zonder te betalen parfum in een tas te hebben gestopt, die geprepareerd was met aluminiumfolie. In de tas zaten ook twee overhemden die vermoedelijk bij een andere winkel zijn weggenomen. Bij zijn aanhouding door een beveiligingsbeambte verzette de verdachte zich. De man had geen paspoort bij zich en wordt door de vreemdelingendienst gehoord. Hij is ingesloten.

WEGGELOPEN NA AANRIJDING MET GESTOLEN AUTO

Den Bosch
Op de Eerste Reitse Dreef is in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige man uit Den Bosch door de politie aangehouden. Hij is verdacht van een aanrijding op de Goudsmitstraat even daarvoor, waarna hij uitstapte en wegrende. Hierbij is een geparkeerde personenauto aan de achterkant beschadigd. De auto waarmee de doorrijding plaatsvond, was ontvreemd. De auto is weggetakeld voor onderzoek. De man is ingesloten.

VERDACHTE WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN

Den Bosch
In een winkel in de Arena is dinsdagmiddag een 15-jarig meisje aangehouden die ervan wordt verdacht twee flesjes frisdrank van 1,76 euro te hebben weggenomen. Zij wordt aangemeld bij HALT.

SCOOTER TEGEN AUTO

Den Bosch
Op de Kooikersweg is dinsdagmiddag bij een ongeluk gebeurd waarbij een 17-jarige scooterrijder uit Den Bosch gewond raakte. Een personenauto bestuurd door een 57-jarige man uit Den Bosch reed over de Kooikersweg. Ter hoogte van het belastingkantoor kwam een scooter de weg oprijden. Hierbij zag de scooter de auto over het hoofd en werd aan de linkerzijde geraakt. De scooterrijder kwam op de motorkap van de auto terecht. De jongen is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij droeg wel een helm, maar had deze niet vastgemaakt waardoor de helm is afgegaan tijdens de val.

GSM WEG OP DE KERMIS
Den Bosch
Maandagavond is een gsm uit een broekzak gestolen van een 15-jarig meisje uit Den Bosch. De GSM zat in een broekzak ter hoogte van de knie.

VERMOEDELIJK ILLEGAAL

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden. Hij lag te slapen in een auto die geparkeerd stond aan de Deken van Erpstraat. De man had geen geldig identiteitsdocument bij zich. Hierop is hij aangehouden op grond van de vreemdelingenwet. Hij is naar het bureau gebracht ter vaststelling van zijn identiteit. De man is ingesloten.

BROMFIETSDIEF AANGEHOUDEN

Boekel-
Dinsdagmiddag zagen surveillerende agenten twee jongens op een scooter zitten zonder helm. De agenten spraken hen hierop aan. Enkele minuten later troffen zij de jongens weer, echter dit keer zonder scooter. De scooter bleek om de hoek in de struiken te liggen en bleek eerder deze middag in Boekel te zijn gestolen. De 18-jarige jongeman uit Gemert is op het Sint Agathaplein aangehouden op verdenking van diefstal en is overgebracht naar het politiebureau. De tweede verdachte wist te ontkomen.

VERKEERSCONTROLE

Boxmeer-
Dinsdag zijn bij controles op diverse locaties in totaal 27 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij niet handsfree belden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Valuwsedijk een 26-jarige man in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT

Oss-
Dinsdagmiddag kreeg de politie van een zeer alerte getuige de melding dat een man uit het raam van een bedrijf aan de Obrechtstraat klom met een tas onder zijn arm. De getuige is vervolgens met de inmiddels gearriveerde politie meegereden en zij troffen de verdachte in de Pastoor Bloemstraat. De 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte staat bij politie en justitie bekend als een veelpleger.

POLITIEHOND VINDT INBREKER

Oss-
In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Rijnstraat. Beveiligingsmedewerkers zagen drie personen wegrennen en klimmen over een hek van het bedrijventerrein. Een politiehond van de inmiddels gewaarschuwde politie werd ingezet om de verdachten te zoeken. De politiehond vond achter het wiel van een vrachtwagen een 39-jarige man uit Volkel. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere twee wisten te ontkomen.