Politie Zaanstreek-waterland


PURMERLAND

Opnieuw automobilisten betrapt op Purmerland

De politie heeft woensdagochtend opnieuw twee automobilisten aan de kant gezet die probeerden ongezien het inrijverbod van Purmerland te negeren. Een 45-jarige man uit Purmerland wilde een boete te voorkomen door achteruit langs de camera te rijden. Een half uur later zette een 26-jarige Purmerender de achterdeur van zijn bestelauto open vlak voordat hij de camera passeerde. Inmiddels waren er al 7 foto's gemaakt van dezelfde bestelauto met geopende achterdeur.
Het inrijverbod is bedoeld om overlast van sluipverkeer voor bewoners van Purmerland, Den Ilp en Landsmeer te beperken. Een week geleden werd ook al een automobilist betrapt die voor de twaalfde keer het inrijverbod negeerde. Het onherkenbaar maken van een kenteken is een misdrijf. Dit levert de automobilisten daarom naast een boete voor het negeren van het inrijverbod, nog een extra proces-verbaal op.

PURMEREND

Verdachte motordiefstal aangehouden

Een 30-jarige Purmerender is vanmorgen door de politie aangehouden als verdachte van een motordiefstal. De zware motor stond geparkeerd voor de woning van de eigenaar in de Goudenregenstraat en is begin augustus gestolen. Een getuige heeft toen twee mannen met de motor zien lopen. De politie heeft na een zoektocht de motor teruggevonden. De mannen konden ontkomen. Nader onderzoek heeft geleid tot aanhouding van de verdachte. De tweede man is vooralsnog onbekend.

18:58 24-AUG-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT
Hersenschudding na aanrijding
Een aanrijding tussen twee Zaandamse vrouwen, een 46-jarige in een personenauto en een 30-jarige op de fiets heeft als gevolg een vernielde fiets en vermoedelijk een hersenschudding voor de jongste.
De fietsster reed over het fietspad langs de Hoofdtocht en kreeg geen voorrang van de automobiliste die vanaf de Rechte Tocht kwam.

23:12 24-AUG-04
VOLENDAM, HAVENSTRAAT
Bliksem vernielt voorgevel
Een gedeelte van de straat is door de politie afgezet na blikseminslag in de nok van een woning. Door de klap kwam een flink stuk van de voorgevel los te zitten. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de losse stukken gevel verwijderd.

01:27 25-AUG-04
PURMEREND, KOEMARKT
Valse vechtpartij
Een 22-jarige Purmerender is door de politie aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht bij het alarmnummer 112 een valse melding te hebben gedaan. Op de Koemarkt zou bij een café worden gevochten. Toen de politie daar arriveerde bleek er niets aan de hand te zijn. De beller kon worden getraceerd en bleek een eerder uit het café verwijderde klant. De man was daar vermoedelijk onder invloed van alcohol vervelend geweest. Het doen van een melding bij een alarmnummer zonder noodzaak kan gestraft worden met ten hoogste twee weken gevangenisstraf of een boete van E 2.250,=.

09:59 25-AUG-04
ZAANDAM, PEPERSTRAAT
Tasjesroof mislukt
De politie zoekt getuigen van een mislukte tasjesroof die dinsdagavond omstreeks 23.30 uur heeft plaatsgevonden op de Peperstraat in Zaandam. Een 15-jarig meisje uit Krommenie werd belaagd door drie donker getinte jongemannen van ongeveer 18 jaar. Zij probeerden haar handtasje af te pakken en dreigden daarbij met een mes. De jonge dame begon hard te schreeuwen en schopte en sloeg van zich af. Hierop vluchtten de mannen in de richting van de Oostzijde. Getuigen kunnen bellen met wijkteam Zaandam Centrum op 0900-8844


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-250804

09:00-14:15 24-AUG-04
GEHELE REGIO
Drie radardetectoren in beslag genomen
Tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto hebben agenten van het verkeershandhavingsteam dinsdagochtend en -middag drie radardetectoren in beslag genomen. Op de N247 in Katwoude en de Middenweg in Avenhorn werden een 40-jarige Monnickendammer en een 45-jarige Amsterdammer betrapt met een verklikker in de auto. Ook een 51-jarige man uit Edam werd aan de kant gezet nadat de radardetector-detector de aanwezigheid van de apparatuur had vastgesteld. Op de Rijperweg werden verder nog twee bestuurders aan de kant gezet wegens het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en inhalen tijdens een inhaalverbod.

21:00-22:30 24-AUG-04
ZAANDAM, H. GERHARDSTRAAT
Geen drankrijders
Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden op de H. Gerhardstraat in Zaandam. In totaal werden 99 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken.

19:52 24-AUG-04
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)
72 km per uur te hard
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een een 44-jarige automobilist uit Zandvoort. De man reed met een snelheid van 172 km per uur over de Provincialeweg in Westzaan. Omdat de bestuurder de snelheid met meer dan vijftig km per uur overschreed, moest hij direct zijn rijbewijs inleveren. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

23:52 24-AUG-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Onder invloed
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd woensdag rond middernacht een 20-jarige man uit Wormer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had de limiet overschreden en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.


---- --