Ingezonden persbericht


Vobis steunt Second Life Ghana

25 augustus 2004

Computerspeciaalzaak Vobis steunt het milieubedrijf Second Life dat in Ghana een succesvol systeem opzet voor kantoor- en automatiseringsapparatuur die in Nederland economisch is afgeschreven. Gedurende een actieperiode tot 10 september biedt Vobis klanten korting op nieuwe PC's als ze hun oude inruilen. Vobis verzamelt en selecteert de ingeruilde PC's. Second Life hoeft ze daarna alleen te verschepen naar Ghana.

Vobis, dé grootste computerspeciaalzaak van Europa, heeft in Nederland, waar de actie geldt, 27 winkels. Jaarlijks verkoopt de onderneming in ons land circa twintigduizend PC's.
Tijdens de actieperiode die loopt t/m 4 september 2004 krijgen klanten bij Vobis een inruilkorting op hun oude PC die afhangt van de technologie die erin zit. Vobis verzamelt vervolgens de PC's in haar Nederlandse distributiecentrum en test de bruikbaarheid ervan voor Ghana aan de hand van vastgestelde criteria.

Tweede leven
Vooralsnog verwacht Second Life met deze actie enkele honderden PC's te kunnen verschepen naar Ghana, waar ze een tweede leven krijgen. De Ghanese afnemers krijgen ook de benodigde service en onderhoud. Daartoe heeft Second Life in Ghana een opleidingscentrum voor ICT'ers opgericht en een revisiefabriek die inmiddels werk biedt aan 34 mensen. De opbrengsten van Second Life Ghana komen geheel ten goede aan de opbouw en uitbreiding van trainings- en servicecentra in dat land.

Ondernemerschap en ontwikkelingssamenwerking
Senter, dat onder het Ministerie Economische Zaken valt, heeft Second Life Ghana mee helpen opzetten vanuit het Programma Steun Opkomende Markten. De onderneming is een treffend voorbeeld van hoe ondernemerschap is te combineren met ontwikkelingssamenwerking.
Gezien de grote vraag in Ghana heeft Second Life nog veel apparatuur nodig. Het bedrijf komt deze gratis bij ondernemingen, overheden en andere organisaties ophalen.

~EINDE PERSBERICHT~


---

NOOT AAN DE REDACTIE: Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Niels van Roosmalen, directeur van Second Life:
(073) 657 68 90

---

Of Bart van Saarloos, Marketing Manager van Vobis Benelux (036) 5387 131

---