AMD MARKETING COMMUNICATIE

Nieuwe programma onderdelen Wereldhavendagen 2004

ROTTERDAM - Nog minder dan twee weken te gaan en dan barsten ze los, de Wereldhavendagen 2004 en kunnen bezoekers Op Wereldreis in Rotterdam: enkele highlights uit het programma:

Havenmodeshow over de Erasmusbrug
Artemis Mode Academie Rotterdam zal tijdens de Wereldhavendagen een bijzondere modeshow verzorgen. De catwalk wordt gevormd door trailers die vanuit het centrum, over de Erasmusbrug, naar de Wilhelminapier rijden. Studenten van de Academie hebben een collectie ontworpen met het materiaal van originele ketelpakken(overalls voor havenwerkers). Het uitgangspunt daarbij was: De haven moet sexier. De pronkstukken van de collectie zijn de bruidstoiletten, die op verrassende wijze worden getoond. Elke show krijgt een eigen karakter aangezien diverse Rotterdamse DJ s bekend uit de clubscene, per show, hun eigen muziek draaien. Ook vult Artemis in het containerhuis, 8 containers met ontwerpen die zijn samengesteld in het kader van het jaarthema: Mode als exportproduct. Met deze collectiestukken geeft Artemis een frisse kijk op mode.

Stunt Bonn&Mees i.s.m. Red Bull
Bonn & Mees zal in samenwerking met Red Bull de Matador 3 inzetten om samen met Patrick Smit, de Nederlands kampioen trailbiken, een sterk staaltje van kracht, beheersing en wendbaarheid te laten zien. Ter hoogte van de Erasmusbrug zullen 2 grote pontons boven het water hangen. Deze worden omhoog gehouden door de drijvende bok Matador 3 van Bonn & Mees. De hangende pontons, met daarop een aantal obstakels, vormen het podium waarop Patrick Smit een spectaculaire trailbike show zal geven.

Horecapleinen met Wereldmuziek
Lopen, kijken en ervaren. Dat waren de ingrediënten tijdens de voorgaande edities. Dit jaar is daar iets nieuws bijgekomen. Meerdere horecapleinen met podia zijn verdeeld over het evenementengebied en verleiden tot een hapje en een drankje op aantrekkelijke en gezellige terrassen. Muziek en amusement horen daar natuurlijk bij. De gehele dag tot in de vroege avonduren zullen op de diverse podia activiteiten plaatsvinden. In het kader van het jaarthema Import/Export zal de nadruk liggen op wereldse muziek. Het LMC, een overkoepelende organisatie van Rotterdamse Middelbare scholen, met leerlingen uit alle windstreken, zorgt voor topamusement met Hakim + Band en Najib Amhali. Daarnaast zullen ook minder bekende artiesten en aanstormend jong talent van het Hofplein Theater en het Rotterdams conservatorium de jeugd weten aan te spreken. Verder staat Plugnation garant voor een keur aan aansprekende nieuwe bands. Als het donker wordt en de pleinen sluiten is er aansluitend amusement bij Café Prachtig.

Alle informatie over het programma en de deelnemende bedrijven is te vinden op www.wereldhavendagen.nl