Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 25 augustus

Den Helder 25-08-2004 - 16.00 uur

Verdachte van doorrijden na aanrijding op 13 augustus opgespoord

Middenmeer, dinsdag 24 augustus 2004.

Een 31-jarige man uit Barsingerhorn is omstreeks 19.00 uur meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor. Daar bekende de man met zijn bromfiets doorgereden te zijn na de aanrijding op de Schagerweg op vrijdagmiddag 13 augustus. Daarbij is een 59-jarige fietser uit Roelofarendsveen zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken kaak, neus en nekwervel op. De politie heeft de verdachte kunnen traceren aan de hand van een aantal bromfietsonderdelen die op de plaats van de aanrijding was blijven liggen. De stukken pasten precies in de bromfiets van de verdachte. De man krijgt een proces-verbaal.

Diefstal uit woning

Tuitjenhorn, dinsdag 24 augustus 2004.

Vanuit een woning aan de Delftweg is op maandagmiddag rond 15.00 uur een portemonnee met geld en pinpas gestolen. De dader is vermoedelijk door een openstaande deur binnen gekomen. De diefstal werd pas de volgende dag ontdekt door de bewoner. Bij het informeren bij de bank bleek er geld van de bankrekening gehaald te zijn.

Inbraak woning

Den Helder, dinsdag 24 augustus 2004.

In een woning aan de Rijnstraat is tussen 21.00 en 22.15 uur een inbraak gepleegd. Op nog onbekende wijze heeft de dader de woning kunnen binnen komen. Een DVD-speler en een videorecorder zijn verdwenen.

Drankrijder levert rijbewijs in

Den Helder, woensdag 25 augustus 2004.

Een 57-jarige drankrijder uit Den Helder is rond 05.00 uur aangehouden op de Lijsterstraat. De automobilist viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij de ademanalyse blies de man 725 ug/l, dat is ruim driemaal meer dan de toegestane waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

Aanrijding met gewonde

Zijpe, woensdag 25 augustus 2004.

Op de kruising Stolperweg, Westerduinweg en de fietsoversteekplaats heeft rond 12.20 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 25-jarige autobestuurder uit Den Helder reed, komende uit de richting van Callantsoog, over de Westerduinweg, toen hij afsloeg naar links. Daarbij heeft hij geen voorrang verleend aan de voor hem van rechts komende 38-jarige fietsende vrouw uit Leverkusen. De vrouw raakte door de aanrijding gewond aan haar kaak. Zij is naar het MCA vervoerd.