Cito

Arnhem, 25 augustus 2004

Afstuderen in psychometrie, statistiek of econometrie: Citobeurs voor laatstejaars studenten masterfase

Laatstejaarsstudenten die willen afstuderen op een psychometrisch onderwerp kunnen dat doen bij de in Arnhem gevestigde Citogroep. Van dit aanbod kunnen jaarlijks maximaal drie studenten gebruik maken. Gedurende zes maanden werken zij onder begeleiding van een medewerker van de Citogroep en een universitair medewerker aan hun afstudeerscriptie tegen een beurs van EUR 1.000,- bruto per maand. De onderwerpen worden in eerste instantie aangedragen door het Psychometrisch Onderzoek- en Kenniscentrum van de Citogroep. De vakgroep of student kunnen ook zelf onderwerpen aandragen. Die moeten wel raakvlakken hebben met het psychometrisch onderzoek van de Citogroep.

De Citogroep heeft een internationale reputatie op het gebied van toetsen en examens en de daarbij behorende psychometrie. Zij ontwikkelt een breed pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk. De Citogroep is onder meer verantwoordelijk voor de productie van de centrale examens, verzorgt trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert de Citogroep uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. De Citogroep heeft momenteel nevenvestigingen in Duitsland, de Verenigde Staten en een agentschap in Japan.
Het Psychometrisch Onderzoek- en Kenniscentrum van de Citogroep draagt bij aan de ontwikkeling van de psychometrie door onderzoek en het ontwikkelen van software.
De Citogroep rekent het tot haar taak de ontwikkeling van de psychometrie te stimuleren en de belangstelling ervoor te vergroten. In dit kader past de Citobeurs voor afstuderenden.

Selectie
Belangstellenden kunnen per brief of e-mail een gemotiveerd verzoek met bijgevoegd cv indienen om voor de Citobeurs in aanmerking te komen. Een selectiecommissie beoordeelt de aanvragen. Naast een studie in één de vakgebieden psychometrie, statistiek of econometrie, is een belangrijk selectiecriterium dat de student zich na het afronden van de masterfase verder wil bekwamen in de psychometrie. De afstudeerscriptie dient in het Engels geschreven te worden en publicabel te zijn voor de reeks `Measurement and Research Department Reports' van de Citogroep. Veel publicaties uit die reeks zijn inmiddels in internationale tijdschriften verschenen en het streven is om ook de afstudeerscriptie aan een (inter)nationaal tijdschrift aan te bieden.
De werkzaamheden voor de scriptie worden uitgevoerd in Arnhem. Verzoeken kunnen worden gericht aan de Citogroep t.a.v. Prof. dr. Piet Sanders, Postbus 1034, 6801 MG Arnhem, e-mail
piet.sanders@citogroep.nl.