Provincie Overijssel

Oproep Abbenhues aan bedrijfsleven:

Gedeputeerde Carry Abbenhues (Economie en innovatie) riep vandaag tijdens een werkbezoek aan de gemeente Steenwijkerland bedrijven en ondernemers op te investeren in werkgelegenheid. Abbenhues bezocht vandaag samen burgemeester Hayo Apotheker twee, voor de regio belangrijke bedrijven: Dyka en Kornelis Kunsthars. Samen zijn zij goed voor 550 arbeidsplaatsen in de gemeente.

"De kennisintensieve maakindustrie vormt een stuwende bedrijvigheid die op de lange termijn bijdraagt aan een sterke economische structuur in Overijssel", zo liet de gedeputeerde weten.

Daarnaast wees zij de ondernemers op de verschillende stimuleringsregelingen die de provincie Overijssel heeft ter stimulering van de werkgelegenheid, innovatieve ontwikkelingen en het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. In Steenwijkerland is in 2003 sprake van een groeiende werkgelegenheid, terwijl ook de werkloosheid nog steeds toeneemt. "Steeds meer jongeren hebben moeite een passende baan te vinden, wij willen voorkomen dat zij de boot missen na het behalen van hun diploma".

Verschillende partners in de regio IJssel-Vecht werken samen om zoveel mogelijk leerbanen en stageplaatsen voor jongeren te creëren en in te vullen. De provincie ondersteunt dit initiatief met een subsidie. "Kiezen voor leer- en stageplaatsen in investeren in de jeugd en dus in de toekomst", zo hield gedeputeerde Abbenhues de ondernemers voor.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel