Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CABLE & WIRELESS BLAAST EUROPEES IP-NETWERK NIEUW LEVEN IN MET EERSTE "OFF-NET SLA" TER WERELD

Cable & Wireless biedt volledige transparantie van netwerkprestaties

Nieuwegein, 25 augustus 2004 - Cable & Wireless, een internationale telecommunicatie-leverancier, lanceert opnieuw zijn IP-backbone netwerk, in combinatie met 's werelds eerste SLA (service level agreement) voor een off-net verbinding voor bedrijven en ISP's. De nieuwe dienstverlening omvat een off-net SLA, een verbeterde Network SLA en verbeterde rapporteermogelijkheden.

Het betreft hier de eerste echte SLA voor internettoepassingen. Klanten kunnen hierdoor rekenen op standvastige prestaties naar de belangrijkste internetsites zoals Microsoft, Google of Ebay. Het Europese netwerk biedt "Tier 1"-internettoegang voor meer dan 4.500 klanten in alle sectoren: online-bankieren, kleinhandelaars, media, amusement en breedband-ISP's.

In tegenstelling tot de VS, waar 90 % van de bekeken internetcontent uit eigen land komt, wordt het Europese bedrijfsleven geconfronteerd met het feit dat ongeveer 80 % van alle webcontent die in Europa wordt bekeken afkomstig is van buiten het netwerk van hun eigen operator ('off-net'). Daardoor hebben de traditionele SLA's (service level agreements) weinig of geen betekenis.

Cable & Wireless is de eerste provider die dit probleem aanpakt, met rapportering en SLA's over de netwerkverbinding met het ruimere internet. Dit omvat de verbinding van de IP-backbone met de topwebsites die goed zijn voor 70 % van het algemene internetgebruik, waar deze gehost worden is hierbij niet van belang. De SLA's zijn gebaseerd op de beschikbaarheid, de antwoordtijd van de server en de bandbreedte voor het downloaden van webpagina's. Ze garanderen tevens de prestaties van de IP-backbone van Cable & Wireless en stellen kortingen voor als de doelstellingen niet worden gerealiseerd. De geselecteerde URL's bieden maximale dekking van Europa en de VS, en steunen op het advies van het onafhankelijke advieskantoor Nielsen Netratings.

Nieuwe diensten van Cable & Wireless bieden bedrijfsklanten volledige transparantie

De verbindings-SLA van Cable & Wireless werkt in combinatie met meetinstrumenten. Deze leveren totale transparantie over netwerkprestaties en tonen hoe het netwerk presteert op het vlak van de verbinding met websites die worden geselecteerd volgens de geografische ligging van het publiek of industriesector. Klanten krijgen één optie van de verbindings-SLA gratis, terwijl waarborgen voor andere markten of categorieën verkrijgbaar zijn tegen een meerprijs.

"De diensten van Cable & Wireless draaien allemaal rond het beheer en de innovatie van ons netwerk," stelt managing director Andrew Sangster namens de divisie Carrier Services van Cable & Wireless. "Twee jaar geleden besloten we te investeren in onze belangrijkste netwerkinfrastructuur en dat resulteert nu in superieure, makkelijk te beheren diensten voor onze klanten."

Cable & Wireless IP Access combineert de voordelen van een Europese ISP met het potentieel van een wereldwijd netwerk. Deze dienst omvat een overvloed aan verbindingen (tot 10 Gbit/s) in meer dan 25 Europese steden en 5 steden in de VS, naast directe toegang tot de netwerken van Cable & Wireless in Azië en het Caraïbische gebied. Deze worden allemaal ondersteund door zowel on-net als off-net SLA's. Het netwerk van Cable & Wireless wordt beheerd vanuit München. Ook de klantendienst werkt vanuit Duitsland: personeel uit meer dan 20 landen biedt ondersteuning in 5 talen.

De transparantie van netwerkprestaties verbeteren

De klanten van Cable & Wireless hebben vanaf vandaag gratis toegang tot de Customer Support Environment. Deze webportal levert persoonlijke, makkelijk te verwerken informatie. Dit geeft inzicht in hun netwerk- en netwerkverbindingsprestatie en toont daarnaast verkeer- en netwerkstatistieken van de klant. De (verbindings-)SLA is voldoende flexibel om aan de gevarieerde behoeften van verschillende soorten klanten, waaronder ISP's die zowel bedrijven als consumenten bedienen, te voldoen.

"Onze nieuwe verbindings-SLA is een instrument van onschatbare waarde voor ISP's die content leveren aan bedrijven en consumenten," aldus Sangster. "Deze SLA staat borg voor prestaties binnen de internetgebieden waarmee hun publiek contact maakt, of voor betrouwbare verbindingen binnen hun industriesector."

Sangster: "De verbindings-SLA is ook uiterst voordelig voor de bedrijfs-CIO's. Zij krijgen hiermee de middelen en het inzicht om gefundeerde beslissingen te nemen omtrent de roll-out van nieuwe bedrijfsprocessen en -toepassingen, in de wetenschap dat hun internettoegang via Cable & Wireless hen de beste ondersteuning levert."

Elke URL die door de verbindings-SLA van Cable & Wireless wordt gedekt, wordt elke 15 minuten op 3 verschillende parameters gecontroleerd, namelijk de beschikbaarheid van de URL, de antwoordtijd en de verwerkingscapaciteit van de server. Het maandelijks gemiddelde van deze drie waarden wordt ten slotte afgewogen tegen de individuele URL-doelstellingen.

De verbinding-SLA van Cable & Wireless dekt 8 belangrijke geografische markten: Benelux, Frankrijk, Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland, Iberisch schiereiland, Italië, Scandinavië, Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten.

###

Over Cable & Wireless Integrate

Waar u ook bent op uw weg naar een uniforme communicatie, met Cable & Wireless kunt u de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Dankzij infrastructuren die uw flexibiliteit verhogen, innovatie toelaten en kosten besparen terwijl de complexiteit van uw geïnstalleerde systemen vermindert, zorgen de Cable & Wireless Integrate-oplossingen voor een ware transformatie binnen uw bedrijf.

Over Cable & Wireless

Cable & Wireless behoort tot de belangrijkste internationale communicatiebedrijven. Het levert spraak-, data- en IP (Internet Protocol)-diensten aan bedrijven. Daarnaast stelt het zijn diensten ook voor aan telecom-bedrijven, mobiele operators en leveranciers van inhoud, toepassingen en internetdiensten. Cable & Wireless is hoofdzakelijk actief in Groot-Brittannië, West- Europa, Azië, het Caraïbische gebied, Panama en het Midden-Oosten. Voor meer informatie over Cable & Wireless, bezoek www.cw.com/europe

Redactionele noot:

Whitepapers over het Europese netwerk van Cable & Wireless en over de verbinding-SLA's van Cable & Wireless zijn op verzoek verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Cable & Wireless Bex*van der Schans
Eveline Verdonck (pr & local Marcoms Manager Benelux) Luuk Peters eveline.verdonck@cw.com lpeters@bvdspr.nl
+32 (0)2 627 34 00 040 294 52 52

---- --