Gemeente Hengelo

Aanpassing werkzaamheden Oldenzaalsestraat

Het College van B&W is gisteren akkoord gegaan met het voorstel voor enkele alternatieve verkeersoplossingen in verband met de wegwerkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat. Deze maatregelen houden in dat de fase tussen de Oude Molenweg en Kortenaerstraat zal starten na kerst 2004 in plaats van november 2004 en dat de fase tussen de Händelstraat en Hasselerbaan wordt opgesplitst in twee delen, om de doorstroming van het verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen. Met deze alternatieve verkeersoplossingen is in totaal een bedrag van 141.164,- gemoeid. De raad zal in haar vergadering van 7 september hierover een definitief besluit nemen.

Uitstel Oude Molenweg-Kortenaerstraat

De werkzaamheden tussen de Oude Molenweg en Kortenaerstraat worden uitgesteld om het centrum tijdens de drukke decembermaand vanuit Oldenzaal en Hengelo-Noord goed bereikbaar te houden. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de dringende wens van alle ondernemers in Hengelo. Naar verwachting worden de huidige werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat half november afgerond. Pas na de feestdagen zal dan de volgende fase van start gaan. Dit betekent dat in de tussenliggende periode de hele Oldenzaalsestraat open is. De fase tussen de Oude Molenweg en Kortenaerstraat is de laatste fase van de omvangrijke reconstructie van de hele Oldenzaalsestraat.

Verkeersstromen tijdens fase Händelstraat-Hasselerbaan

Om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen tijdens de werkzaamheden aan het gedeelte tussen de Händelstraat en Hasselerbaan is deze fase opgesplitst in twee delen. De eerste fase is gestart na de bouwvakantie en duurt tot 1 oktober van dit jaar. Tijdens deze fase is de weghelft richting 'stad in' afgesloten. Van 1 oktober tot half november wordt de andere weghelft afgesloten. Tijdens de eerste fase, die op dit moment bezig is, kan verkeer vanuit de richting Hasselerbaan via de Händelstraat de wijk Klein Driene bereiken. Het is niet mogelijk om vanuit Oldenzaal ter hoogte van China Town rechtdoor te rijden. Verkeer moet daar verplicht rechtsaf slaan en kan vervolgens wel vanaf de Hasselerbaan de Händelstraat bereiken.

Extra kosten

De bovengenoemde aanpassingen in de oorspronkelijke plannen van de reconstructie Oldenzaalsestraat brengen extra kosten met zich mee. In totaal gaat het om een bedrag van 141,164,-. De extra kosten als gevolg van de opsplitsing van de fase tussen de Händelstraat en Hasselerbaan bedragen 28.164,-. Afhankelijk van de vraag of de aannemer zijn personeel vervangend werk kan aanbieden worden de extra kosten inzake het uitstellen van de werkzaamheden tussen de Oude Molenweg en Kortenaerstraat geschat op maximaal 113.000,-. In dit bedrag zitten tevens de extra kosten die gemaakt moeten worden om de hele Oldenzaalsestraat tijdelijk berijdbaar te maken.

Geen gerelateerde pagina's