Gemeente Oosterhout

College wil met voorrang medewerking verlenen aan bouwplan voor oostzijde St. Antoniusstraat

Burgemeester en wethouders willen met voorrang medewerking verlenen aan een bouwplan voor de percelen aan de St. Antoniusstraat, waarop voorheen schoonmaakbedrijf CSU en het Opel Centrum waren gevestigd. Daarom zal aan de gemeenteraad worden voorsteld een voorbereidingsbesluit te nemen en vervolgens via een vrijstellingsprocedure het bouwplan mogelijk te maken. Het betreft de bouw van in totaal 116 woningen: 92 woningen in vier appartementengebouwen en 24 grondgebonden woningen.

Het plan biedt ons de mogelijkheid op korte termijn ruim 100 woningen te bouwen. Daaraan is dringend behoefte; de woningbouwproductie is tot op heden immers achtergebleven bij de planning, aldus verantwoordelijk wethouder Yves de Boer. Het met voorrang aanpakken van dit bouwplan is dus zeer welkom. Niet alleen uit oogpunt van volkshuisvesting, maar ook omdat het terrein al geruime tijd braak ligt, hetgeen niet alleen de omwonenden maar ook het gemeentebestuur een doorn in het oog is.

De percelen aan de oostzijde van de St. Antoniusstraat zijn opgenomen in het voorontwerp-bestemmingplan St. Antoniusstraat-Oost. Dit voorontwerp-bestemmingsplan is inmiddels onderwerp geweest van vooroverleg en inspraak. Aan de bij de inspraak en het vooroverleg ingediende reacties kan in belangrijke mate worden tegemoet gekomen. Belangrijkste punt van aandacht vormt daarbij de ontsluiting van het woningbouwgebiedje op de St. Antoniusstraat. Die was in de oorspronkelijke plannen voorzien bij de kruising met de St. Paulusweg, hetgeen de nodige vraagtekens opriep over de verkeersveiligheid. Een betere aansluiting is gevonden nabij de Edah. Er komt dan één ontsluiting voor het nieuwe woningbouwgebiedje en de winkel in plaats van twee aansluitingen op korte afstand van elkaar. Deze nieuwe aansluiting is ook geschikt voor het meest zuidelijke deel van het perceel, waarvan de invulling nog moet geschieden nu de vestiging van een nieuw politiebureau daar niet doorgaat.

Mutatiedatum 25/08/2004
15/09/2004