Gemeente Oosterhout

Huidige toegang tot scholencomplex Beiaard/Menorah definitief

Oosterhout, 25 augustus 2004

Het college van b. en w. heeft besloten de huidige tijdelijke situatie van de ontsluiting van het scholencomplex Beiaard/Menorah permanent te maken. Tevens wordt er afgezien van de bouw van de voetgangers/fietsbrug over de blauwgroene ader.

De toegang naar de scholen ligt sinds de oplevering van de bouw aan de zijde van de Krijtenberg. Metingen op het gebied van veiligheid en verkeersdruk hebben aangetoond dat deze situatie goed kan gaan voldoen.

Daarom wordt er een aantal aanpassingen gedaan om met name de veiligheid in de omgeving te vergroten. Zo komt er een verbeterde aansluiting van het fietspad langs de Krijtenberg op de Burgemeester van Oerslaan om ervoor te zorgen dat de uitmonding van het voetgangers/fietspad in de Burgemeester van Oerslaan maximale veiligheid biedt. Ook wordt de verkeersdrempel op die plek verlengd. Daarnaast wordt het voetgangers/fietspad langs de Krijtenberg verbreed en wordt een groenstrook verwijderd.

Achtergrond

In het kader van de nieuwbouw/verbouw van het gebouw van de twee-onder-eenkapconstructie van de scholen Beiaard en Menorah werd het plan voorgesteld een fiets- en voetgangersbrug over het water in de blauwgroene ader aan te leggen, als ontsluiting van het scholencomplex. Het gezamenlijk gebruik van de rijweg door auto- en fietsverkeer werd als een verkeersonveilige situatie door omwonenden gezien en leverde bezwaren op. Tegen de ter inzage gelegde bouwplannen van de brug is door omwonenden bezwaar aangetekend. De aansluiting van de brug op de verkeersweg werd als onveilig beschouwd en de brug zou de privacy van omwonenden aantasten. Daarop is de bouw van de brug uitgesteld en is vervolgens de huidige tijdelijke situatie voor de ontsluiting van de scholen in de Krijtenberg gecreëerd. Gelet op de reeds ervaren weerstand tegen de bouw van de voetgangers/fietsbrug is nu door het college het besluit genomen om de huidige verkeerssituatie met enige aanpassingen ter verhoging van de veiligheid definitief te maken en de bouw van de brug te annuleren.

Procedure

Over de definitieve inrichting wil het college in september overleg voeren en een akkoord bereiken met belanghebbenden. Er wordt naar gestreefd om in oktober te beginnen met de uitvoering van de werkzaamheden.

Mutatiedatum 25/08/2004
15/09/2004