Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 35 2004

Grootschalige Basiskaart Nederland.
Mag ik even een maatje meten in uw tuin?

Deze vraag kan de komende tijd aan u gesteld worden omdat in de gemeente Mook en Middelaar een opwaarderingsproces plaatsvindt voor de Grootschalige BasisKaart Nederland (GBKN).

De GBKN is de meest gedetailleerde topografische basiskaart van heel Nederland. De eerste aanzet voor deze kaart is vastgelegd in een Koninklijk Besluit in 1975. Het idee erachter is dat er één Basiskaart beschikbaar is die door meerdere partijen gebruikt wordt om hun eigen beheerszaken op uit te voeren (leidingen, grenzen, uitbreidingsplannen, enz.). Dit kunnen nutsbedrijven, Kadaster en gemeenten zijn. In Noord-Brabant en Limburg wordt deze kaart gemaakt en bijgehouden door de Stichting GBKN-Zuid.

Dit opwaarderingsproces betekent, dat uit eerder genomen luchtfoto's informatie aan de kaart wordt toegevoegd. Na deze luchtfoto's is het noodzakelijk dat in het terrein aanvullende metingen worden gedaan. Meestal zijn deze metingen uitbesteed aan een Ingenieursbureau. Deze metingen kunnen niet altijd op openbaar terrein plaatsvinden en soms is het nodig om metingen te doen op uw terrein. De medewerker van het Ingenieursbureau zal aan u toestemming vragen wanneer een meting in uw tuin gewenst is. Graag wil de Stichting GBKN-Zuid uw medewerking hiervoor vragen. De medewerkers van het Ingenieursbureau kunnen zich desgewenst aan u legitimeren. Naar verwachting vinden deze metingen plaats in de maanden juli 2004 t/m januari 2005.

Wilt u meer informatie over de GBKN dan kunt u via Internet de site van het Landelijke Samenwerkings Verband GBKN raadplegen. Het adres is: www.GBKN.nl. In de rubriek "nieuws" kunt u kiezen voor informatie over de Stichting GBKN-Zuid.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 augustus j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...akkoord te gaan met de verkoop van de voormalige sportvelden op sportpark "de Lier" t.b.v. de realisering van een Pitch & Puttaccommodatie.

...extra aandacht te vragen aan de regiopolitie voor de overlast van de hangjongeren bij de Toverdans.

EVENEMENTENBELEID

Enige tijd geleden heeft de concept-beleidsnotitie evenementenbeleid ter inzage gelegen. Als gevolg van voortschrijdend inzicht en mede gelet op de reacties van een aantal stichtingen en verenigingen is besloten af te zien van het vaststellen van de beleidsnotitie evenementenbeleid. Hiervoor in de plaats zal een gecoördineerde afhandeling plaatsvinden van aanvragen voor het houden van evenementen conform bestaande regelgeving. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u zich wenden tot het stafbureau AJZ, tel. 024-6969106.

Werkzaamheden Groesbeek
Fietssuggestiestroken op Rijlaan en Heumensebaan

Komende week, van 30 augustus t/m 3 september, zullen de Rijlaan en de Heumensebaan worden voorzien van rode fietssuggestiestroken. Tevens zal onderhoud worden uitgevoerd aan de asfaltverharding van deze weg.

Tijdens de werkzaamheden is er totaal geen verkeer mogelijk op de Rijlaan en Heumensebaan. Doordat bovendien vanwege werkzaamheden in Mook gelijktijdig daar de Rijksweg (gedeelte tussen gemeentehuis en spoorviaduct) is afgesloten, is Groesbeek volgende week moeilijk bereikbaar via Malden, Molenhoek en/of Mook.
Door het ontbreken van een directe alternatieve route, zal er geen omleidingroute worden ingesteld. Voor het verkeer zal dit enige overlast met zich mee brengen. Omdat het verkeer in het algemeen plaatselijk bekend is, hoeft de afsluiting echter geen onoverkomelijk probleem te zijn.

Overigens zal wel door middel van enkele borden geadviseerd worden om hetzij via Nijmegen, hetzij via Gennep te rijden.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 31 augustus 2004, 19.30 uur

- Volksgezondheidsplan

- Jaarplan en begroting 2004 Regionale Brandweer Gelderland-Zuid

Commissie Grondgebied
Woensdag 1 september 2004, 19.30 uur

- Toelichting door de heren Huijs en Kerstens van de Gebiedscommissie District Maasduinen
op taak en werkwijze van de gebiedscommissie.
- Overdracht gedeelte sportpark De Lier t.b.v. Pitch en Puttbaan; aanwezig is de RGV om een
toelichting te geven en vragen te beantwoorden
- Privatisering bossen; aanwezig is Natuurmonumenten om een toelichting te geven n.a.v.
de voortgang van de besprekingen en om vragen te beantwoorden (aanvang 21.00 uur).

- Vaststelling wijziging wegenlegger

- Voorbereidingsbesluit

- Planschadeverzoek mevrouw Van Megen-De Groot
- Initiatiefvoorstel milieustation

Commissie Begroting en Rekening
Gaat niet door wegens onvoldoende agendapunten

Raadsvergadering
Donderdag 23 september 2004, 19.30 uur

Overzicht data welstandscommissies

Kleine commissie
De vergadering van de 'kleine' commissie zal plaatsvinden op 30 augustus en 16 september 2004 om 14:00 uur in het gemeentehuis te Mook.
De agenda is vanaf 26 augustus en 14 september 2004 in te zien in het gemeentehuis.

Grote commissie
De vergaderdatum van de 'grote' commissie zal plaats vinden op 9 september en 23 september 2004 om 9:00 uur in de raadzaal in het kasteel van Wychen.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met afdeling Grondgebied, bureau VROM, telefoonnummer (024) - 69 69 147. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met afdeling Grondgebied, bureau VROM, telefoonnummer (024) - 69 69 147.

Aanvraag kapvergunning

Perceel
Molenhoek : Omschrijving Ringbaan 2 2 cederbomen

Inzage: van 24 augustus 2004 t/m 14 september 2004 Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

Berichttype Ter sprake