Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gezondheidstijdschrift geeft korting op medicijnen

Als het aan het tijdschrift Gezondheid ligt, gaan de prijzen van medicijnen omlaag. Abonnees van het blad krijgen tien procent korting op de aankoop van zelfzorggeneesmiddelen. Nog niet eerder kreeg een collectieve groep consumenten korting op geneesmiddelen.

Om de uitgaven aan medicijnen terug te dringen, heeft de overheid de vergoeding van zelfzorggeneesmiddelen uit het standaardpakket geschrapt. In 1999 werd de vergoeding beperkt tot chronisch gebruik. De vergoeding van geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, werd in 2004 definitief geschrapt. De lasten voor de gemiddelde Nederlander nemen daardoor toe. Het tijdschrift Gezondheid wil die pijn verzachten door haar abonnees tien procent korting te bieden op de aankoop van zelfzorggeneesmiddelen.

Gezondheidsproducten

Zelfzorggeneesmiddelen zijn zonder recept te koop in drogisterijen en apotheken. Naast geneesmiddelen bestaat de zelfzorgmarkt uit gezondheidsproducten. De kortingsregeling van Gezondheid heeft betrekking op zowel geneesmiddelen als gezondheidsproducten.

Het omzetaandeel van de zelfzorgmarkt op totale farmaceutische markt bedroeg in 2003 elf procent. In Europees verband neemt Nederland hiermee een gedeelde zesde plaats in. De belangrijkste productgroepen zijn vitaminen en mineralen, pijnstillers en producten voor de luchtwegen. De totale omzet in de zelfzorgmarkt bedroeg in 2003 530 miljoen Euro.

Over de kortingsregeling heeft Gezondheid afspraken gemaakt met een landelijke drogisterijketen. Op vertoon van een abonneepas wordt de korting verstrekt. Het tijdschrift Gezondheid is met een oplage van 97.000 het grootste gezondheidsmagazine van Nederland.

/////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stan van Eck, hoofdredacteur, telefoon 0528 - 24 25 74. Of kijk op www.gezondheid.nu (button 'pers').