Politie Friesland

Politieberichten van 24/08 (13.00 uur) t/m 25/08 (07.00 uur)

Fryslân 25-08-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen van 07.00 uur tot 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Drachten: autobrand
De politie heeft dinsdag rond 12.00 uur geassisteerd bij een autobrand. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Burgemeester Wuiteweg. De auto was in brand gevolgen nadat de sleutel in het contact was omgedraaid. De brandweer bluste de auto. De oorzaak van de brand was waarschijnlijk kortsluiting.

Drachten: vernieling autos
Bij een bedrijfspand aan de Omloop zijn tussen zaterdagmiddag en maandagmiddag vijf autos bekrast. Een 49-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Nes: vrouw gewond na aanrijding
Een 64-jarige fietsster uit Einighausen is dinsdagmiddag rond 12.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste op de Strandweg achter een 66-jarige fietser uit Einighausen. De twee fietsten sneller dan normaal in verband met slecht weer. Bij nadering van een t-splitsing slingerde de man, die voorop reed, iets. De vrouw raakte daardoor het achterwiel van de fiets voor haar. Ze raakte uit balans en kwam ten val. Ze liep hoofdletsel op. Het slachtoffer is met de SAR-helikopter naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht.

Tjerkgaast: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige automobilist uit Loosdrecht. De man reed over de Strjitwei met een snelheid van 133 km/u. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Oudehaske: vrouw gewond bij aanrijding
Een 41-jarige inwoonster van Heerenveen is dinsdag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed in haar auto over de Dolten in de richting van Vegelingsoord. Bij de t-splitsing met de Veldweg wilde de vrouw eerst rechtsaf slaan. Een 21-jarige automobilist uit Joure die vanuit de Veldweg de Dolten op wilde draaien zag dat de vrouw haar richtingaanwijzer uit had en draaide de weg op. De Heerenveense besloot echter op het laatste moment dat ze toch rechtdoor ging. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bestuurster uit Heerenveen had last van haar nek en borst en is per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Dokkum: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag rond 19.50 uur aan de Hantumerweg een 63-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 240 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur.

Drachten: verdachte aangehouden
De politie heeft maandag rond 15.30 uur een 38-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. De politie werd gebeld door een 42-jarige inwoner van Drachten die vertelde dat hij op het Raadhuisplein de man zag lopen die een tijdje terug zijn mobiele telefoon had gestolen. In de Gauke Boelensstraat kon de man worden aangehouden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag rond 20.15 uur aan de Posthoornsteeg een 37-jarige automobilist uit Tolbert gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 260 ug/l. hij kreeg een rijverbod van een uur.

Drachten: verdachte aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 21.25 uur in een woning aan de Hooizolder een 48-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man veroorzaakte veel geluidsoverlast en had een raam ingegooid van een woning aan de Hooizolder. Hij was waarschijnlijk onder invloed van drank en drugs.
Hij is overgebracht naar het politiebureau.