Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 25 augustus 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Fazantstraat 20, dakkapel voorzijde aanbrengen. Bermweg 356, woning en garage bouwen.
Arica 25, dakkapellen aanbrengen.
Mees Toxopeusrede 34, dakkapellen aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Filosofentuin 5, dak vernieuwen en uitbreiden.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 26 augustus, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 13 augustus 2004:
Ferdinand Huyckburg 20, woning uitbreiden.

Verzenddatum 18 augustus 2004:
Ferdinand Huyckburg 19, woning uitbreiden.

Verzenddatum 19 augustus 2004:
Breedspoor 94, gevelbekleding veranderen.
P.C. Boutenssingel 22, woning uitbreiden.
Dubbelspoor 24, dakkapel voorzijde aanbrengen. Othello 68, dakkapellen aanbrengen.
Duikerlaan 402, deel schoolgebouw slopen (sloopvergunning). Zevensprong 1-3, deel schoolgebouw slopen (sloopvergunning). Gruttosingel 31, dakkapel voorzijde aanbrengen. Elegastburg 36, dakkapel achterzijde veranderen.

KAPVERGUNNINGEN

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 16 augustus 2004:
Openbaar gebied nabij Wiekslag hoek Merellaan. 1 ruwe berk. Boom vertoont tekenen van aftakeling. Herplant met een andere boomsoort.

Openbaar gebied Vallei Oostgaarde ter hoogte 4 Acer pseudoplatanus Negenia.
van gebouw Traveys en tegenover Zijpenberg. De bomen worden gerooid in het kader van renovatie van het groen in de Bergenbuurt. Tevens geven de bomen schaduwoverlast.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN SCHENKEL-OOST

Het college maakt bekend dat het voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3, Wet op de Ruimtelijke Ordening, juncto artikel 20, lid 1, onder e. van het Besluit op de ruimtelijke ordening 1985 van bestemmingsplan Schenkel-Oost, vrijstelling te verlenen aan v.o.f. De Uitkomst voor de vestiging van een kiprestaurant in het pand Kanaalweg 75a.

Het principebesluit ligt vanaf 26 augustus 2004 voor iedereen gedurende vier weken ter inzage. Gedurende die periode kan iedereen schriftelijk zijn zienswijzen over de aanvraag kenbaar maken.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 19 augustus 2004 (datum besluit 18 augustus 2004): kentekennummer 56-FD-VD voor mevrouw J.M. Verdouw-Barends (bestuurder) nabij het woonadres aan de Fluiterlaan 254 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, evenals de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het principebesluit over het bestemmingsplan Schenkel-Oost en het besluit over de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.