Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 24 augustus 2004

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 6 juli 2004 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Onttrekking van het openbaar verkeer van de aansluiting van de P.J. Gorterweg nabij Oldeholtpade In de reconstructie van het kruispunt in de N351 nabij Oldeholtpade is voorzien in een fietstunnel. Daardoor vervalt de huidige doorsteek via de P.J. Gorterweg, een schelpenpad dat met name door recreatieve fietsers wordt gebruikt. De oversteek over de weg N351 wordt door de aanleg van de fietstunnel overbodig, wat uiteindelijk een verbetering is wat betreft veiligheid en bereikbaarheid.


2. Provinciale bijdrage manifestatie promoting sector recreatie en toerisme Gedeputeerde Staten verlenen een bijdrage van E 20.000 aan de manifestatie Recreatie en toerisme op 8 en 9 september in het Aquaverium te Grou. Er zal informatie worden gegeven over werken en leren in de branche recreatie en toerisme; de informatie is speciaal gericht op jongeren die nog geen concrete beroepskeuze hebben gemaakt.

De manifestatie wordt georganiseerd door de Sector Fonds Verblijfsrecreatie (SFV), in samenwerking met de Recron, de Hiswa, het Servicepunt Arbeidsmarkt mkb en het CWI Leeuwarden. Naast onderwijsinstellingen en bedrijven uit zowel de "natte' recreatie (o.a. jachthavens, scheepsbouw) als de 'droge' recreatie (o.a. campings, dagrecreatiebedrijven, buitensportbedrijven) zal ook de provincie met een stand aanwezig zijn.


3. Provincie en gemeente werken gezamenlijk toe naar functiewijziging van IBF

De CV/BV IBF is tot de conclusie gekomen dat de huidige opzet van IBF niet leidt tot de doelstellingen waarvoor het indertijd is opgericht. In overleg met de aandeelhouders provincie Fryslan en gemeente Heerenveen is besloten dat ingrijpen in het concept van het Internationaal Bedrijventerrein Friesland noodzakelijk is, om het terrein beter te laten aansluiten op de markt. Dat betekent een wijziging van de oorspronkelijke opzet van het IBF, als locatie voor grote bedrijven op kavels van minimaal tien ha. Meerdere onderzoeken hebben de noodzaak aangetoond om het IBF-terrein planologisch te bestemmen tot regulier bedrijventerrein voor de bedrijfssegmenten modern-gemengd en transport-logistiek. De tien ha-norm komt dan te vervallen. Persbericht en stukken beschikbaar


4. Centrale as weer een stap vooruit
In de m.e.r.-procedure voor de Centrale As - de nieuwe wegverbinding Dokkum-Nijega - wordt meer en meer duidelijk wat de contouren zijn van het grootste infrastructurele project van Fryslân. Op voorstel van het college is eerder al het aantal tracéalternatieven van negentig teruggebracht naar zes, de zogenaamde hoofdalternatieven. Die worden nu in de m.e.r.-procedure beoordeeld op de effecten. Op basis van de eerste resultaten uit die procedure en de inspraak stelt het college een aantal keuzes voor in de verdere uitwerking van de hoofdalternatieven. Provinciale Staten nemen 15 september een besluit welke hoofdalternatieven worden meegenomen in de volgende fase van de m.e.r., de Trajectnota/M.E.R. Persbericht beschikbaar


---- --