Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 25 augustus 2004

(

Lisse Aanhoudingen na beroving
Getuigen hebben op dinsdag 24 augustus even na 15.00 uur een 21-jarige verdachte aangehouden. Een medewerkster van een bedrijf aan de Berkhoutlaan zag dat twee mannen op fietsen een 81-jarige vrouw uit Lisse beroofden. Een van de mannen trok de tas van de vrouw uit de rollator waarna de twee er vandoor gingen in de richting van de Westerdreef. De medewerkster is hierop direct via de achteruitgang van de winkel naar de Westerdreef gelopen. De vrouw zag de twee fietsen en riep de hulp in van een omstander die eveneens de beroving had gezien. De man wist de 21-jarige verdachte aan te houden. De tweede verdachte, een 22-jarige man, wist te ontkomen maar werd even later op de Zwanendreef door de politie aangehouden. Bij de 21-jarige verdachte werden levensmiddelen aangetroffen. De verdachte bekende de goederen te hebben gestolen uit een supermarkt. Bij de andere verdachte werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Alle goederen en de fietsen werden inbeslaggenomen. De tas van de vrouw werd in de omgeving teruggevonden op aangeven van de 22-jarige verdachte. De politie stelt een nader onderzoek in naar ondere andere de herkomst van de fietsen. Beide verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.


Katwijk - Politie houdt verdachte van woninginbraak aan

Na een uitgebreid onderzoek hield de politie op dinsdag 24 augustus in Heerleen een 36-jarige man uit Sittard aan als verdachte van een inbraak in een flatwoning aan de Piet Heinlaan. De inbraak werd gepleegd van zondag 20 op maandag 21 juli 2002. Uit de woning werd geld gestolen. In de woning gevonden sporen leidden de politie naar de verdachte. De verdachte die zegt zich niets meer van de inbraak te kunnen herinneren is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem vandaag voort.


Leiden - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

Op dinsdag 24 augustus ontstond rond 18.30 uur in het Noorderplantsoen onenigheid over een huurschuld tussen een 31-jarige man uit Leiden en een 30-jarige man uit Leiderdorp. Uiteindelijk liep dit uit op een vechtpartij tussen de twee waarbij de Leiderdorper lichte verwondingen aan het gezicht op liep en zijn bril werd vernield. De gealarmeerde politie hield de Leidenaar aan als verdachte van deze mishandeling en sloot hem in. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.


Voorschoten - Babbeltruc

Een 82-jarige bewoonster van een serviceflat aan de Richard Wagnerlaan werd op dinsdag 24 augustus het slachtoffer van een babbeltruc. Twee jongens van tussen de 15 en 17-jaar hielden rond 13.00 uur een verhaal tegen haar op dat zij pleisters verkochten voor een gehandicaptenboerderij. Zij kregen de vrouw zover dat ze pleisters kocht en even naar binnen ging om geld te pakken. De jongeren liepen met de vrouw mee naar binnen ondanks dat de vrouw bij hen aandrong om buiten te blijven staan. Eénmaal betaald vertrokken de jongens om even later weer aan te bellen met het verhaal dat zij hun collectantenpas kwijt waren geraakt. De vrouw liet ze binnen en na korte tijd vertrokken de jongens weer. Korte tijd later kwam de vrouw er achter dat van haar twee portemonnees gestolen waren. Eén van de twee portemonnees werd later op de Handellaan leeg teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.


Roelofarendsveen - Kop-staart-aanrijding

Een 49-jarige automobilist uit Zevenhoven remde op dinsdag 24 augustus rond 16.30 uur op de rijbaan naar Amsterdam van de Rijksweg A4 te laat voor voor hem afremmend verkeer. Hij reed daarop in op de auto van een 47-jarige man uit Den Haag. De 35-jarige vrouwelijke inzittende van deze auto, eveneens afkomstig uit Den Haag, is met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Schoonhoven Auto weggesleept
De politie heeft op woensdag 25 augustus in de vroege ochtend een auto op het Doelenplein laten wegslepen. Regelmatig staan hier voertuigen geparkeerd waardoor de opbouw van de markt gehinderd wordt. Afgelopen tijd zijn meerdere voertuigen weggesleept. De politie wijst automobilisten erop dat de sleepkosten altijd voor rekening van de eigenaar komen.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --