Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Verkeershinder door afsluiting Pascalweg

BARENDRECHT (DINSDAG 27 JULI) - Gemeentewerken Rotterdam is recent gestart met werkzaamheden voor het verlengen van de Bergambachtstraat en de aansluiting hiervan op de Pascalweg. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met eind december 2004. Hiervoor wordt de Pascalweg van 25 augustus tot medio oktober afgesloten voor het autoverkeer.

Door de afsluiting is het niet mogelijk om van 25 augustus tot medio oktober via de 1e Barendrechtseweg naar Rotterdam of via de Pascalweg naar Barendrecht te rijden. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Bergambachttunnel, IJsselmondse Randweg, Dierensteinweg en de 1e Barendrechtseweg. Het tankstation Argos en de woningen/percelen aan de 1e Barendrechtseweg zijn tijdens de afsluiting bereikbaar.

Openbaar vervoer
De wegafsluiting heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Tijdens de wegafsluiting rijden de buslijnen 184, 185 en 187 vanaf de rotonde Dierensteinweg en de Henry Dunantlaan een gewijzigde directe route naar het Zuidplein en terug. De eerste/laatste halte in Barendrecht voor buslijn 184 bevindt zich bij het RMPI op de Boerhaavelaan en voor buslijn 185 op de 1e Barendrechtseweg ter hoogte van de Evertsenstraat. Voor buslijn 187 wordt een noodhalte in de omgeving van de rotonde Dierensteinweg ingericht. De eerste/laatste halte in Rotterdam ligt op de Vaanweg.

(Brom)fietsverkeer
Het (brom)fietsverkeer kan tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de route 1e Barendrechtseweg/Pascalweg. Zij kunnen daarbij wel hinder en/of overlast ondervinden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht