Ingezonden persbericht

Kunstmanifestatie er rest ons niets dan beschaving

voor de tweede maal georganiseerd door stichting het kaasschaafcollectief

UTRECHT, 20040809 -- Het Kaasschaafcollectief organiseert van 25 tot en met 29 augustus voor de tweede keer de kunstmanifestatie 'Er rest ons niets dan beschaving!' Net als vorig jaar geven kunstenaars hier hun visie op de beschaving. Doel van de manifestatie is om zowel de deelnemende kunstenaars als de bezoekers te confronteren met de beschaving als tijdsgewricht. Het evenement vindt plaats in de wijken Lombok en Oog en Al te Utrecht, in de omgeving van de voormalige sojafabriek.


Vijf dagen lang zal de beschaving weer 'te kijk' worden gezet door schilders, beeldhouwers, dichters, fotografen, theatermakers, dansers, (straat)muzikanten, stand-up comedians, performers en videokunstenaars. Verdeelt over twee locaties deze keer, Het Wilde Westen, aan de E. Meijsterlaan en het Muziekhuis aan het Merwedekanaal. De verbindende route wordt daarbij benut om ook de 'buitenwereld' aan het oog en oor van de bezoeker te tonen; ook langs en over het Merwedekanaal zal beeldende kunst te zien zijn.
Elke dag heeft een ander thema en een avondvullende show. Bekende en minder bekende gastsprekers komen lezingen geven en er zijn workshops. Daarnaast spelen diverse bands en stand up comedians. Afsluiter op 29 augustus is de bekende Utrechtse band Van Katoen.
Het is de tweede keer dat stichting het Kaaschaafcollectief deze kunstmanifestatie organiseert. Vorig jaar deed ze dat met groot succes in het voormalig gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat onder hetzelfde motto. "Er rest ons niets dan beschaving, is de reflectie van kunst op de beschaving. Het is dat wat overblijft na het schaven." Met dit 'restant' als cultureel concept en artistiek streven stuurt de stichting de kunstenaar op pad. Hiermee wil ze verborgen talenten de mogelijkheid bieden om hun creaties aan een publiek te laten zien. Het maakt daarbij niet uit of het nu om 'grote' dan wel om 'kleine' kunst gaat.
Stichting

Stichting het Kaasschaafcollectief is een Utrechts kunstenaarscollectief. Het is in 2001 opgericht en geniet vooral bekendheid van 'ff Bijschaven'. Dit is een open podium dat iedere derde donderdagavond van de maand wordt gehouden in café de Flitz. Afgelopen mei organiseerde het in het kader van 100 jaar Lombok het straatfeest Couscous, kaas en kouseband en presenteerde het in samenwerking met Tivoli de 'Plakjesavond', een spel en speelshow met live entertainment. Maandelijks geeft het het krantje Adrie uit en zend KSC-TV uit via de lokale omroep Meer-TV.
+ + +

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeroen Winkelman, Tel : 030 - 2920950 of e-mail: manifestatie@kaasschaafcollectief.nl
Bij geen gehoor: 06 28887802

Stichting het Kaasschaafcollectief
Kanaalstraat 51 bis
3531 CA Utrecht
Website: www.kaasschaafcollectief.nl




Ingezonden persbericht