Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NOG STEEDS GEEN OPLOSSING NIJMEEGSE KAMERNOOD

Het nieuwe collegejaar is weer begonnen en nieuwe eerstejaars stromen Nijmegen weer binnen. Nu al blijkt dat het aantal studenten dat zoekt naar een kamer de pan uit rijst. Studentenvakbond AKKU vindt dat er vanuit gemeentelijke en landelijke politiek te weinig wordt ondernomen om het kamerprobleem van studenten te ondervangen. Daarom zal zij het Nijmeegse Plein '44 op woensdagavond 25 augustus vanaf 18:30 uur omtoveren in 'Camping '44'. Op deze manier hoopt zij op ludieke wijze de aandacht te vestigen op groeiende kamertekort.

De gemeente Nijmegen tekende afgelopen jaar een intentieovereenkomst om voor 2010 te zorgen voor 1000 nieuwe kamers. De cijfers laten echter zien, dat nog zeker 2500 studenten op zoek zijn naar een kamer in Nijmegen. Daarnaast neemt het studentenaantal van zowel de Radboud Universiteit als de Hogeschool Arnhem-Nijmegen jaarlijks nog steeds toe. Ook verhuist de Hogeschool in de toekomst grotendeels naar Nijmegen. Het convenant is zodoende slechts een druppel op de gloeiende plaat. "Juist van dit college, dat zoveel kiezers onder studenten heeft, zou je meer verwachten," aldus Mark Wossink, bestuurslid van studentenvakbond AKKU en organisator van de actie.

Ook landelijk staat studentenhuisvesting niet echt op de politieke agenda. Hoewel er over heel Nederland 30.000 studenten geen eigen kamer bezitten, wordt het kamertekort grotendeels afgeschilderd als een 'piekprobleem'. In plaats van structurele oplossingen komt Minister Dekker slechts met noodmaatregelen als sloopwoningen en containers. "Het probleem groeit al jaren, het wordt tijd voor structurele maatregelen," aldus Kim Toering, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.


---