Gemeente Delft

Delftpendel stopt per 1 januari 2005

De Delftpendel stopt per 1 januari 2005. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Door opening van de Zuidpoortgarage wordt de parkeercapaciteit in de binnenstad vergroot. De noodzaak voor extra parkeerplaatsen op afstand komt daarmee te vervallen.

De Delftpendel is november 2000 gestart om het tijdelijk verdwijnen van de parkeerplekken in het Zuidpoortgebied als gevolg van de bouwwerkzaamheden te compenseren. Bij

De Delftpendel is park & ride vervoer van de TU-wijk naar de binnenstad. Bezoekers van de binnenstad kunnen parkeren in de TU-wijk en worden vervolgens met de Delftpendel naar het centrum van Delft gebracht. In november 2000 is de Delftpendel gestart op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Na ruim een jaar bleek de zondag niet zinvol en is de Delftpendel alleen op koopavond en zaterdag gaan rijden. Eind 2003 is na evaluatie van de vrijdagavond besloten voor 2004 de Delftpendel alleen nog op zaterdag te laten rijden. Gemiddeld trekt een zaterdag zo n 150 reizigers (300 ritten)

Noot voor de redactie: (