PERSBERICHT - 2004-08-25

Ron Heeren optimistisch bij presentatie nieuwe winterprogramma's

NS Travel: Nog steeds groei in treinvakanties

Volgens Ron Heeren, directeur van NS Travel, zit er nog steeds groei in treinvakanties. "Die groei moet komen uit specialisatie, juiste keus van nieuwe bestemmingen, een versoepeling van de prijzen en voorwaarden en natuurlijk de grote waardering voor comfort en tijdwinst bij moderne treinreizen door inzet van internationale hogesnelheidstreinen. Heeren zei dat bij de presentatie van de vijf nieuwe winterprogramma's van NS Travel.

High-lights uit de winterprogrammaering 2004/2005 van NS Travel zijn:

§ Korte sneeuwvakanties zijn een hit
§ Berlijn trekt alle leeftijden
§ De autoslaaptrein vanuit Düsseldorf is populair bij Nederlandse wintersporters
§ Stadsvakanties per trein zitten in de lift

De toeristische dochter van NS Internationaal, die gespecialiseerd is in korte vakanties per eigen auto en trein, stedentrips en sneeuwvakanties, brengt voor het komende seizoen vijf programmas uit. Elk van deze reisbrochures is gericht op uitbreiding. Meer diversiteit, meer accommodaties en meer passagiers.

SNELLE SNEEUWVAKANTIES BIJ SNOWRAIL
De twee populairste wintersportarrangementen van het Snowrail programma van NS Travel zijn de snelle SneeuwWeekends en de SneeuwWeken. Korte, maar complete vakanties in uitgelezen wintersportoorden in Oostenrijk en Zwitserland. Nieuwe bestemmingen zijn: Interlaken, Grindelwald, Engelberg en Davos in Zwitserland en Brixen im Thale, Söll, Ellmau en Scheffau in Oostenrijk. Voor elke bestemming een ruime keuze aan dag- en nachtreinen als ICE International, CityNightLine UrlaubsExpress of de bekende Alpen Expres. De gast van NS Travel kan een kort basisarrangement verlengen en vaak zelf zijn vertrekdag bepalen. Een kortingcheque voor de indoorpistes in Zoetermeer of Landgraaf is komend seizoen een toegift bij elke boeking.
VOORDELIG BERLIJN
Dat Berlijn op dit moment een absolute hit is onder de stadsvakanties is onder meer te danken aan de riante, snelle treinverbinding vanuit Nederland: vanaf Amsterdam Centraal rijden dagelijks 3 intercity-treinen naar Berlijn en 6 keer per dag vertrekt de comfortabele ICE International hogesnelheidstrein via een overstap in Duisburg naar Berlijn.

De beslissing om vorig voorjaar als eerste reisorganisator een speciale KortWeg Berlijn-brochure op de markt te brengen, geeft NS Travel een fikse voorsprong. Het basisprogramma kan daardoor steeds uitgebreid worden met originele toevoegingen - zoals de populaire Trabi Safari - en een grote diversiteit in het hotelaanbod; van goedkope toeristenklasse hotels tot het stijlvolle stadskasteel Brandenburger Hof.

NS Travel maakt de keuze erg gemakkelijk met een goede beschrijving, een classificatie in sterren en een viertal aanbevelingen: aanrader, colour locale, voordelig en ambiance.

Voor komend winterseizoen is het aantal hotels wederom uitgebreid van 24 naar 30. Daarbij het spraakmakende nieuwe The Generator dat evenals het zusterhotel in Londen een ontmoetingsplaats is voor internationale jeugd. Het grote, futuristisch ingerichte hostel in de gezellige studentenwijk Friederichshain let scherp op de prijzen en biedt tal van faciliteiten, zoals internetcorners, een bar met happy hour' en een voordelig restaurant.

Regelmatig worden er in The Generator grote 'Party Nights georganiseerd. Een vierdaagse reis op basis van eigen vervoer naar dit hotel wordt al aangeboden vanaf 52 per persoon. Ook de meeste andere nieuwe hotels in het programma behoren tot de twee- tot driesterrencategorie, zoals Birth City Hotel Berlin West in de rustige wijk Charlottenburg en het moderne designhotel Arcotel Velvet in de hippe uitgaans- en winkelbuurt Oranienburger Strasse. De prijzen van bijna alle hotels zijn verlaagd en het systeem van 3=2 aanbiedingen - waarbij men één van de drie nachten gratis logeert - is verder uitgebreid.

MEER BEDDEN IN CENTRUM PARIJS
De KortWeg Parijs brochure is al jaren een succes door het diverse en overzichtelijke aanbod van alle mogelijkheden voor vervoer, verblijf en excursies. Het bestaande hotelaanbod van 44 hotels is verder uitgebreid. De nieuwe aanwinsten liggen, omdat veel klanten dat willen, allen in het centrum van Parijs. Een compleet verzorgde reis is individueel samen te stellen door vervoer en hotel aan te vullen met o.a. een museumkaart, een fietstocht, voordelige cheques voor diners in befaamde brasseriën en een kaart voor gratis gebruik van het openbaar vervoer.

STEDENPROGRAMMA PER TREIN
Een opvallende nieuwe bestemming, de 42ste stad in het winterprogramma KortWeg Steden, is Cannes. De Zuid Franse mondaine badplaats is snel en gemakkelijk per hogesnelheidstrein en vliegtuig te bereiken, al in januari bloeit er de mimosa en de hele winterperiode is er genoeg te beleven.

Het stedenprogramma van NS Travel loopt uitstekend en dat biedt ruimte voor uitbreiding van het hotelaanbod in Parijs, Berlijn, Hamburg en Frankfurt. Stedenreizigers hebben speciale voorkeuren voor de sfeer van het hotel waarin ze willen verblijven. Daarom zijn de bijna 300 hotels voorzien van een kernmerk als: Voordelig, Couleur Locale, Aanrader en Ambiance.

NIEUWE CATEGORIE DESIGN HOTELS
Een nieuwe categorie voor het nieuwe winterseizoen is Design voor smaakvol en kunstzinnig ingerichte hotels van deze tijd. Sterke punten van de stedenvakanties van KortWeg zijn de extras die in vele steden worden aangeboden. Zoals een stadspas voor gratis gebruik van het openbaar vervoer en entreekorting bij bezoek aan musea en attracties. Ook nieuw zijn de vooraf te boeken excursies in Nice, Rome, Florence en Venetië.

Aan het aanbod voor de populaire Catalaanse stad Barcelona zijn georganiseerde stadswandelingen en kaartjes voor voetbalwedstrijden toegevoegd. Tot slot worden de vorig jaar met veel succes in Berlijn geïntroduceerde Trabi-Safari - een populaire stadsrondrit met de befaamde pruttelende Trabantjes uit het DDR-tijdperk - nu ook aangeboden in Dresden.

DB AUTOZUG MET DOUCHE DE WINTERPERIODE
De veilige en comfortabele winter-autotrein van DB voor het winterseizoen is DB AutoZug. Uit het DB AutoZug programma kiest NS Travel als station van vertrek en aankomst Düsseldorf, een duidelijk bewegwijzerd station op 190 km vanaf Utrecht, dat over de snelwegen gemakkelijk bereikbaar is.

Vanuit Düsseldorf rijden komend winterseizoen dagtreinen naar Lindau en München en nachttreinen naar München, Salzburg, Innsbruck, Villach en Bolzano. Ideaal voor winterzonzoekers is de autoslaaptrein naar Narbonne, het traditionele startpunt van een reis naar Zuid-Europa.

De prijzen voor enkele reizen zijn verlaagd en de rekenformule voor een retourtarief is versimpeld, namelijk 2x enkele reisprijs is retourprijs. Op veel data in het laagseizoen geldt een supervoordelig kennismakingstarief van 9,90 voor autovervoer per enkele reis.

DB Autozug heeft elk jaar wat nieuws te bieden. Zoals komend seizoen de mogelijkheid om een slaapcompartiment met eigen douche en toilet te reserveren en op het Italië traject een verhoging van de laadhoogte, zodat een skibox op de auto mee kan.

CULTURELE EVENEMENTEN
Opvallend is het aantal boekingen bij NS Travel dat samenhangt met evenementen en culturele manifestaties, zoals het Rubens-jaar in Antwerpen en Lille, Culturele Hoofdstad van Europa 2004. Voor 2005 krijgt o.a. Mechelen speciale aandacht vanwege de bijzondere en groots opgezette culturele manifestatie die maar eens in de vijf jaar plaatsvindt. In het najaar van 2005 is Mechelen Stad in Vrouwenhanden met unieke exposities en festiviteiten.

NS Travel directeur Ron Heeren: Speciale tentoonstellingen en culturele evenementen in buitenlandse steden die goed bereikbaar zijn per internationale trein zijn voor NS Travel aanleiding om speciale arrangementen samen te stellen. Zo hebben we voor de Belgische stad Mechelen voor 2005 al een reisarrangement ontwikkeld met de titel Verwende-Vrouwenvoordeel op basis van verblijf in het gloednieuwe, centraal gelegen Novotel naast het expocentrum Lamot waar de bijzondere tentoonstelling Dames met Klasse zal plaatsvinden.

Via NS Travel en de ANVR en SGR reisbureaus die ONLINE aangesloten zijn op de reserveringscentrale van NS Travel kunnen de bovenstaande arrangementen gereserveerd worden.

Alle brochure liggen vanaf 1 september klaar bij de ANVR-reisbureaus. Voor informatie over arrangementen en speciale aanbiedingen kan men tevens terecht op www.nstravel.nl of telefonisch 030 2977291

Noot aan de redactie:

Op verzoek sturen wij graag de nieuwe brochures per post toe. Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Michiel Jonker, persvoorlichter voor NS Travel Group Tel. 030-2357070 of Ron Heeren, Directeur NS Travel Group tel. 030-2977137 / 06-53836679