2e persbericht van woensdag 25 augustus 2004

Eindhoven 25-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdag rond 12.45 uur is op het politiebureau in het stadsdeel Tongelre een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn vrouw en haar familie bedreigd met de dood. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vossenjacht zorgt voor onrust

De politie kreeg woensdagmiddag diverse meldingen binnen dat in de binnenstad een man met een vuurwapen rond zou lopen. Op het 18 Septemberplein werd rond 15.30 uur een 41-jarige man uit Son aangehouden. Hij bleek een neppistool in zijn broeksband te hebben. Even later kwamen nog meldingen binnen van een verdacht persoon. Op het Stratumseind werd rond 16.15 uur een twee verdachte, een 34-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Bij hem werd een neppistool in zijn colbertje aangetroffen. De mannen bleken medewerkers van een school in Eindhoven en deden mee aan een vossenjacht in verband met de introductieweken van het nieuwe schooljaar. Beiden deden afstand van het nepwapen en zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraken

In twee woningen in Helmond is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. In een woning met een loods aan het Hof Bruheze is de dader via het dak binnengekomen. Uit het pand werden onder meer een frituurpan, geld, een beamer en een DVD speler gestolen. Ook in een woning aan het Elbeplantsoen werd in dezelfde nacht ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de garage werd een ladder weggenomen.

Lieshout: Inbrekers ontkomen aan Politie

Woensdagmorgen rond 3.00 uur betrapten politieagenten vier inbrekers bij een manege aan de Provincialeweg in Lieshout. Toen de agenten met hun auto het terrein opreden sprong één van de inbrekers in een gereedstaande auto. De politie probeerde de vluchtweg van die auto te blokkeren maar de inbrekers botsten met hun auto tegen de politieauto en konden ontsnappen. Bij de manege waren een buitendeur en een binnendeur opengebroken maar er was nog niets gestolen.

Lieshout: Inbraak

In een bedrijf aan de Stater is tussen dinsdag 17.20 uur en woensdag 8.30 uur ingebroken. Uit het pand werd een recyclingbak weggenomen. De dader kwam binnen door een schuifpoort open te breken.

Veldhoven: Vrouw lastig gevallen

Op de Heemweg is dinsdag avond rond 21.30 uur een 42-jarige vrouw uit Veldhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw fietste over de eerdergenoemde straat onder een tunneltje door. Daar kwam haar een man tegemoet fietsen die iets riep. De vrouw fietste verder maar de man draaide zich om en fietste achter haar aan. Hij pakte haar arm vast en riep dat ze moest stoppen. De vrouw zag kans om zich lost te trekken en hard weg te fietsen. De dader is ongeveer 40 jaar, heeft een getinte huidskleur en uitsluitend aan de zijkant van zijn hoofd zwart kort haar. De man is ongeveer 1.60 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg dinsdagavond een spijkerbroek met een zwart T-shirt.