Breda Ballon Fiësta in teken van 200 jaar Nederlandse ballonvaart

Breda, 9 juli 2004 - Breda Ballon Fiësta (BBF) organiseert dit jaar alweer voor de 19e keer één van de grootste beeldbepalende Bredase evenementen. Op 26, 27 en 28 augustus verfraaien ruim 35 gekleurde en vormrijke heteluchtballonnen het luchtruim boven Breda. De Nederlandse ballonvaart bestaat dit jaar 200 jaar. Tijdens deze 19de editie van Breda Ballon Fiësta geven dan ook enkele 'museumexemplaren' acte de présence. Met spectaculaire demonstraties zoals parachutespringen en in het donker vliegeren, is dit evenement een bijzonder zomeruitje voor jong en oud.

Tijdens de Breda Ballon Fiësta varen iedere dag ruim 35 ballonnen uit binnen- en buitenland over de stad Breda en omgeving. De ballonnen die in allerlei formaten en kleuren te bewonderen zijn, geven de avond en ochtend een bijzonder karakter. In een aantal programmaonderdelen staat het 200- jarig bestaan van de ballonvaart centraal. Er zijn bijvoorbeeld een aantal 'Oldtimer' ballonnen te bewonderen. Naast deze Oldtimers zijn er ook de 'special shapes' te zien, zoals de vormen van een kip, een ui, een Calimero, een molen en een smurf. Op vrijdagavond vindt de inmiddels bekende 'Candle lighting' plaats. Ruim tien ballonnen ontsteken hun branders die op de maat van de muziek aan en uit gaan. Op deze manier wordt het terrein gevuld met reusachtige lampionnen. Donderdagavond geven De Skyflyers een demonstratie 'Kites in the Dark'. Dit zijn lichtgevende vliegers die in het donker worden opgelaten. Daarnaast zijn er dit jaar spectaculaire paradroppings te zien. De grootste vindt plaats op vrijdag wanneer op twee tijdstippen veertig parachutisten van de KMA tegelijk uit een Fokker 70 springen. Het evenement sluit zaterdagavond traditioneel af met een schitterend vuurwerk. Het is voor het publiek mogelijk om Breda Ballon Fiësta een keer van een andere kant te bekijken. De organisatie verkoopt ballonvaarten tijdens het evenement voor EUR 165 p.p. Reserveren kan via de website.

www.bredaballonfiesta.nl Het ballonevenement opent dit jaar op donderdag 26 augustus om 17.00 uur en wordt op zaterdag 28 augustus 21.15 uur officieel afgesloten met vuurwerk. De meest actuele informatie over het Bredase ballonevenement, is te vinden op de site www.bredaballonfiesta.nl .

Bereikbaarheid
Het terrein waar het evenement plaatsvindt is gelegen aan de Rietdijk 6 in Breda. Bezoekers worden aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf het station rijden de buslijnen 2 en 6 richting Heksenwiel en vanaf daar staan verwijzingen naar het fiëstaterrein. Er is ook een bewaakte (á EUR 0,45) fietsenstalling. De mensen die met de auto komen, kunnen tegen betaling (á EUR 2,00) gebruik maken van de parkeerplaatsen op het terrein.


Noot voor de redactie (