Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente Voorschoten en Vereniging Leefbaar Voorschoten brengen beeldenboek uit
Uitgebracht op: dinsdag 17 augustus 2004

De heer Quik, voorzitter van de Vereniging tot behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten reikt op 26 augustus om 15.00 uur aan burgemeester W.M. Verver het eerste exemplaar uit van het beeldenboek Beeldig Voorschoten. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis, Leidseweg 25. Aansluitend zal wethouder W. Carabain het beeld Het gesprek van Anne Hulleman opnieuw onthullen.

Het beeldenboek is een rondleiding langs de beeldende kunst in de buitenruimte binnen de gemeente Voorschoten en daarmee een prachtige presentatie van de beeldende kunst die de gemeente rijk is. De Vereniging tot behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten heeft het boekje samengesteld in samenwerking met de gemeente Voorschoten. Behalve de burgemeester krijgen ook de winnaars van de prijsvraag die uitgeschreven was in de rubriek Kunst in zicht van een lokale krant, het beeldenboek uitgereikt. Zij ontvangen het boek uit handen van wethouder Carabain.

Onderhoudsplan
Na de uitreiking van het boek wordt het beeld Het gesprek van de kunstenares Anne Hulleman opnieuw onthuld door wethouder Carabain. Het beeld, dat naast het gemeentehuis staat, is onlangs gereinigd. Met de onthulling wil de gemeente op symbolische wijze aangeven dat de gemeente voortaan via een onderhoudsplan zorgt dat de beelden in de gemeente Voorschoten in goede staat blijven. De gemeente Voorschoten heeft bewust voor Het gesprek gekozen omdat de gemeente de dialoog over kunst en cultuur tussen overheid en burgers wil stimuleren. Verder hoopt de gemeente gesprekken over kunst te bevorderen door beeldende kunst op actieve wijze onder de aandacht te brengen van haar inwoners en andere belangstellenden.

Beeldig Voorschoten 2004
Het uitbrengen van het beeldenboek is een onderdeel van een reeks activiteiten die de gemeente Voorschoten, onder de noemer van Beeldig Voorschoten, dit jaar heeft ontwikkeld om haar beeldende kunst in de buitenruimte voor het voetlicht te brengen. Zo vond eerder dit jaar in het kader van de landelijke fietsdag een fietstocht plaats langs de beelden in Voorschoten en heeft een lokale krant wekelijks een rubriek `Kunst in zicht gepubliceerd.

Op stapel staat nog het theaterevenement Beeldig Voorschoten: (ver)beeld op pad. Dit evenement vindt plaats op zondagmiddag 12 september tussen 12.00 uur en 17.00 uur tijdens Het weekend van Voorschoten. Ook kunnen jongeren tussen 14 en 16 jaar nog meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Tot 1 september hebben zij de tijd om een ontwerp (met toelichting) in te dienen voor een beeld, dat op een mooi plekje in Voorschoten geplaatst wordt. Aan het ontwerp zijn overigens vooraf geen eisen gesteld: het mag een snelle schets zijn, maar ook bijvoorbeeld een in klei uitgevoerd beeldje.


- einde bericht -