Amsterdam Airport Schiphol

Onderhoud Kaagbaan van 26 augustus tot en met 2 september

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
20 augustus 2004                                              
Van donderdag 26 augustus tot en met donderdag 2 september vinden er op de Kaagbaan onderhoudswerkzaamheden plaats. Gedurende deze periode is de Kaagbaan zowel overdag als 's nachts gesloten voor het vliegverkeer.

Het vliegverkeer zal tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan over de andere banen worden geleid. Dit betekent dat bewoners van de gebieden onder de aan- en uitvliegroutes van de overige banen meer vliegverkeer krijgen.

Overdag en in de avond zal naar verwachting vooral de Aalsmeerbaan extra ingezet worden. In de nacht zal het vliegverkeer op de Polderbaan en op de Zwanenburgbaan afgehandeld worden. De laatste baan zal in principe alleen gebruikt worden voor landend verkeer vanuit het zuiden.

Baanonderhoud en rijbaanonderhoud
De onderhoudswerkzaamheden aan de Kaagbaan betreffen jaarlijkse werkzaamheden en rijbaanonderhoud. Onder het jaarlijkse onderhoud aan de baan vallen kleinere werkzaamheden zoals o.a. het schoonmaken van baanverlichting en bebording, rioolinspecties, 'bijschilderen' van de belijning op de baan en grond- en drainagewerkzaamheden. Ook wordt een deel van de betonverharding bij de kop van de Kaagbaan vervangen. Het rijbaanonderhoud betreft o.a. het aanleggen van een nieuwe asfaltlaag, het vervangen van de rand- en centerlineverlichting. Tevens worden de zijkanten van de rijbaan verzwaard. Dit is nodig om in de toekomst de nieuwe generatie vliegtuigen zoals de A340-600, B777-300 en de A380 te kunnen ontvangen.

069-2004/ms

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl