het expertise centrum

Het programma Client

Persbericht

Overheid en bedrijfsleven hebben samen de afgelopen jaren de grenscontroles voor landbouwgoederen gemoderniseerd. Goed op elkaar afgestemde elektronische aangiften aan Douane en aan de Landbouwdiensten zorgen er nu voor dat de overheid het bedrijfsleven minder administratieve lasten bezorgt en vooral dat de logistiek voor de bedrijven soepeler verloopt. Om dit te bereiken was een intensieve samenwerking nodig van het Ministerie van LNV en haar beide inspecties met de Douane, met het Ministerie van EZ en zeker ook met het bedrijfsleven. Deze samenwerking vond plaats in het programma CLIENT. Donderdag 26 augustus 2004 aanstaande organiseren Het Expertise Centrum en het Ministerie van LNV in de Waalse Kerk in Den Haag een symposium over dit programma.

Het programma CLIENT heeft binnen het afgesproken budget de afgesproken resultaten en systemen opgeleverd. Met gezamenlijk optreden als één overheid, en met aandacht voor de processen van het bedrijfsleven, is het programma dan ook met recht te typeren als een succesvolle samenwerking.
Omdat uit het programma CLIENT ook lessen te leren zijn voor de nieuwe overheidsprogrammas als andere overheid en administratieve lastenverlichtingzullen enkele hoofdrolspelers uit het programma aanstaande donderdag de belangrijkste lessen aanstippen. Onder leiding van prof. V. Bekkers spreken dhr. C. Kalden - secretaris-Generaal van het Ministerie van LNV -, dhr. G. Broesterhuizen, - Ministerie van Economische Zaken- , dhr. H. de Boon, vertegenwoordiger van het agrarisch bedrijfsleven, en mevr. M. Sonnema van Ministerie van LNV.

Tevens presenteren de organisatoren tijdens het symposium het boekje Andere overheid, andere bedrijven, andere systemen, waarin door een aantal spelers het programma en de te leren lessen in meer detail zijn uitgewerkt. Dit boekje verschijnt in de papernotereeks van Het Expertise Centrum.

Het Expertise Centrum (HEC) is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs voor de overheid en andere organisaties in de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT. HEC adviseert, stelt interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet in gespecialiseerde opleidingen- en traineeprogrammas op het kruisvlak van organisaties, bestuur en ICT.

EINDE PERSBERICHT