Ingezonden persbericht


Persbericht Internet Society Nederland - http://isoc.nl

*** ISOC.nl organiseert drieluik over spam

Den Haag, 25 augustus 2004

Volgens sommige onderzoekers is nu al iets meer dan tweederde van alle mail die verzonden wordt spam. Dat is op zich nog een betere verhouding dan de verhouding tussen gevraagde en ongevraagde post in de gemiddelde brievenbus. Toch is spam een technische, sociale en bestuurlijke uitdaging waar veel gebruikers van het internet mee te maken hebben - al is het alleen maar door de verkeerde technische maatregelen die ertegen worden genomen. Ook vanuit de regelgeving is het bestuurders niet heel erg duidelijk welke stappen er moeten worden genomen om dit terug te brengen.

Internet Society - de Nederlandse tak van de internationale notforprofit-organisatie die verantwoordelijk is voor de mailprotocollen - organiseert in de komende maanden samen met onder meer Telecom Society een drieluik van bijeenkomsten rondom verschillende aspecten van spam.

Op donderdag 26 augustus a.s. is de eerste bijeenkomst met drie sprekers die het onderwerp vanuit allerlei verschillende maatschappelijke perspectieven zullen benaderen.

De sprekers zijn:


* Alexander Singewald (Direct Marketeer van het jaar) zal spreken over het inzetten van e-mail als direct marketing middel.
* Rejo Zenger (Spamvrij.nl)
probeert met zijn stichting Nederland spamvrij te krijgen.
* Danyel Molenaar (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) spreekt over de benadering van SPAM vanuit de regelgeving. OPTA heeft sinds kort ook een 'officieel' meldpunt voor burgers die met spam te maken hebben (www.spamklacht.nl).

In de andere twee bijeenkomsten staan respectievelijk technische aspecten (spambestrijding, nieuwe tools, problemen met onder andere blacklists) en psychologische aspecten van spam centraal.

*** Lokatie en tijd:

De bijeenkomst wordt gehouden bij:

Waar: Hotel Sofitel (naast Den Haag CS)
Koningin Julianaplein 35
2595 AA DEN HAAG
Wanneer: Donderdag 26 augustus 2004, 18:00-20:00 uur.

Geinteresseerden kunnen zich via http://isoc.nl/registratie aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden, de bijeenkomst wordt gesponsord door de Telecomtoezichthouder OPTA. Zie ook: http://isoc.nl/activ/2004-spam.htm

--------------------