Ingezonden persbericht


Filmcyclus RU SECURE?
Radboud Universiteit Nijmegen

Op de Radboud Universiteit Nijmegen slaan het UCI (Universitair Informatie Centrum) en Cultuur op de Campus de handen ineen om studenten en medewerkers te wijzen op de gevaren van een slecht beveiligde computer.

Eén van de middelen om de computergebruiker te bereiken, is het aanbieden van een (gratis!) filmcyclus, binnen het programma van Cultuur op de Campus, de culturele organisatie van de Radboud Universiteit. De filmprogrammeurs van Cultuur op de Campus, verenigd in stichting Breedbeeld, kozen vier films uit over computermisdaad. UCI vergezelt de filmvoorstellingen van inleidingen door verschillende deskundigen. Op 9 september spreekt bijvoorbeeld de maakster van een documentaire over Nederlands hackers.

Het programma:

Donderdag 26 augustus (introductie)
PAYCHECK
Ben Affleck en Uma Thurman spelen de hoofdrollen in deze thriller van John Woo uit 2003. Een hacker laat zijn geheugen wissen na een dubieuze klus. Betaling blijft uit en de computerspecialist krijgt argwaan. Met een zak vol schijnbaar nutteloze prullen als enige back-up gaat Affleck op zoek naar zijn opdrachtgever, de enige die meer weet over zijn verleden én toekomst. *19.30-21.30u, CC3, CollegezalenComplex, Mercatorpad 1, entree gratis

Donderdag 9 september
HIPPIES FROM HELL
*Met inleiding door Ine Poppe (regisseur Hippies from hell) In 1993 maakte de eerste Nederlandse internetprovider, xs4all, het web toegankelijk voor het gewone volk. De oprichters waren 'the Dutch hackers', een groep computerfanaten, kunstenaars en puzzelaars die sinds de jaren tachtig een aparte en essentiële plaats innemen in de internationale hackersgemeenschap. Ine Poppe registreerde met de camera hoe deze hippies from hell hacken tot een levenshouding maken.
*19.30-21.30u, CC3, CollegezalenComplex, Mercatorpad 1, entree gratis

Op donderdag 14 oktober volgt de film Swordfish, met inleiding door Jean Popma, voorzitter van CERT-RU, een team van beveiligingsexperts op de campus.
Op donderdag 11 november eindigt de cyclus met Take Down, met inleiding door Bart Jacobs, hoogleraar computerbeveiliging Radboud Universiteit

De campagne RU Secure? heeft als doel studenten en medewerkers drie vuistregels voor veilig computergebruik in te prenten:
- Ga zorgvuldig om met wachtwoorden

- Houd besturingssysteem en beveiligingssoftware up-to-date
- Maak back-ups van je bestanden

Meer informatie:
www.ru.nl/uci/Rusecure
www.laatjenietpakken.nl
www.cultuuropdecampus.nl

Contact:
Over de computerbeveiligingscampagne: coco@uci.ru.nl, 024-3617933 Over de films: l.vanaert@dsz.ru.nl, 024-3615912