Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 augustus 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Automobilist door onbekende oorzaak tegen boom, inzittende gewond naar ziekenhuis

Enschede

Een 20 jr. automobilist uit Overdinkel reed woensdagmiddag 25 augustus om ongeveer 13.30 uur over de Oldenzaalsestraat in Enschede in de richting van Enschede Ter hoogte van de kruising met de Stokhorstlaan is hij door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Een bij hem inzittend 17 jr. meisje uit Losser werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-105578)

Aanhouding na diefstal en poging inbraak

Man aangehouden die probeerde in te breken en een fiets had weggenomen

Enschede

Woensdagavond 25 augustus om ongeveer 23.35 uur wordt gemeld dat er glasgerinkel was gehoord bij een woning aan de Javastraat in Enschede. Bleek dat van deze woning de ruit van de achterdeur was ingegooid met een steen. Getuigen hadden direct daarop een man weg zien fietsen. Signalement werd doorgegeven. Na een onderzoek en op aanwijzen van getuigen werd deze man even later in een woning enkele straten verderop, waar hij naar binnen was gegaan, aangetroffen en aangehouden. Hij, een 31 jr. Enschedeer, is overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. De fiets waarop hij had gereden bleek bij de woning waar een ruit was ingegooid, te zijn weggenomen. Vermoedelijk is de aangehouden 31 jr. niet in de woning geweest en is het wat de inbraak aangaat bij een poging gebleven. (bps: 04-105784)

Gewapende overval

Dader aangehouden na poging tot het overvallen van personeel supermarkt

Enschede

Werd woensdagmiddag 25 augustus omstreek 13.40 uur gemeld dat door personeelsleden van een supermarkt aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede een overvaller was gepakt. Bleek dat een vrouw de winkel was binnengekomen en een van de personeelsleden had bedreigd met een mes. Hierbij had ze geprobeerd dit personeelslid te bewegen o.a geld af te geven. Deze had dit niet gedaan en een aantal personeelsleden had kans gezien haar te overmeesteren en haar het mes afhandig te maken. De vrouw, een 27 jr. Enschedese, werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Hier is ze voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-105562)

Aanhouding na mogelijk brandstichting

Bewoner van woning aangehouden op verdenking van brandstichting

Enschede

Donderdagmorgen 26 augustus om ongeveer 02.05 uur wordt brand gemeld in een woning aan de Usselerweg in Enschede. Brandweer komt ter plaatse en weet een en ander snel te blussen. Dan blijkt dat er in de woning een tweetal brandhaarden zijn. Getuigen die langs de woning kwamen, vertelden dat ze de brand hadden gezien en dat de voordeur van de woning had opengestaan. Zij hadden nog geprobeerd de brand voorin de gang van de woning te blussen. Ook vertelden zij dat er een man voor de woning had gestaan, dit bleek de later aangehouden bewoner te zijn geweest. Omdat de brandweer over twee brandhaarden sprak en er dus mogelijk sprake van brandstichting was, werd besloten deze bewoner als verdacht van brandstichting aan te houden. De man, een 46 jr. Enschedeer, is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten voor verder onderzoek. Dit onderzoek zal enige duidelijkheid moeten verschaffen. Hoe groot de schade is die in de woning is ontstaan, is nog niet bekend. (bps: 04-105797)


---- --