Politie Groningen

Persberichten donderdag 26 augustus 2004

Provincie Groningen 26-08-2004 -

Hoogezand: inbrekers aangehouden
De politie heeft woensdagnacht in een brandgang aan de Tasmanstraat in Hoogezand twee jongens in de leeftijd van 14 en 16 jaar, Hoogezand respectievelijk Sappemeer aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot inbraak in een fietsenstalling achter woningen aan de Knijpslaan in Hoogezand. Politieagenten voerden aan de Van Houtenlaan een controle van een auto uit. De automobilist deelde mee dat hij bij pad was omdat hij twee jongens achterna zat die wilden inbreken achter zijn woning. Tijdens de controle kwam een bromfiets voorbijrijden met twee jongens erop. De automobilist herkende de knapen als de mogelijke inbrekers. De agenten zetten de achtervolging in waarbij de bromfietser er zonder licht vandoor ging. Via de Van Linschotenstraat verdwenen de jongens in de brandgang achter de Tasmanstraat. Daar werden ze aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Bij de fietsenstalling werden braaksporen aangetroffen. Bij de verdachten werden inbrekersgereedschappen aangetroffen.

Doezum: beschonken automobilist maak brokken
Na een aanrijding op de kruising van de Ipo Haaimaweg en de Havingas Reed in Doezum heeft de politie één van de betrokkenen, een 48-jarige man uit Marum, aangehouden. De man kreeg op de kruising geen voorrang van een andere auto, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Lutjegast. De Marumer bleek bij het politieonderzoek onder invloed te zijn. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.6 promille werd gemeten. Hij kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed. Tevens bleek dat de verdachte geen rijbewijs kon tonen. Hij zegt dat te hebben verloren. Nagegaan wordt s mans rijbewijs mogelijk is ingevorderd of ongeldig verklaard. De auto van de verdachte is door een berger weggesleept.

Niezijl: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Niezijl is woensdagmiddag een 17-jarige bromfietsster uit Grijpskerk gewond geraakt. De vrouw botste tegen een auto die afslag en haar geen voorrang verleende. De bromfietsster kwam te vallen en moest met beenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Haar passagier, een eveneens 17-jarige vrouw, ook uit Griijpskerk, liep forse kneuzingen op. Zij hoefde niet naar een ziekenhuis. De automobiliste (37) uit Ten Boer kwam met de schrik vrij.

Wedde: automobilist aangehouden
Tijdens een snelheidscontrole op de Provinciale Weg N368 in Wedde heeft de politie woensdagmorgen een 50-jarige automobilist uit Sellingen aangehouden. De man reed 133 km per uur waar 100 is toegestaan en kon bij de staandehouding geen rijbewijs overleggen. Dit bleek te zijn ingevorderd. Dat gebeurde nadat de man medio augustus betrokken raakte bij een ongeval in Hoogezand. Bij die aanrijding kwam naar voren dat het rijbewijs van de verdachte ongeldig was verklaard omdat hij niet had deelgenomen aan de verplichte alcoholcursus nadat hij in april was aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor te hard rijden en voor het rijden terwijl het rijbewijs ongeldig is verklaard.

Snelheidscontroles: woensdag
Kantens: Middelstumerweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 94 voertuigen, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 73 km. Uithuizermeden: Hoofdstraat (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 463 voertuigen, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 84 km.
Kornhorn: Provinciale Weg N981 Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 381 voertuigen, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld.
Zevenhuizen: Oudestreek Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 583 voertuigen, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld.
Musselkanaal: Schoolstraat Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1031 voertuigen, aantal overtredingen: 166, hoogst gemeten snelheid: 80 km.

Hoogezand: Industrieweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 266 voertuigen, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 77 km.
Kropswolde: Woldweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 506 voertuigen, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 75 km. Groningen Stad volgts z.s.m.