Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 26 augustus 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van de districten Feijenoord-Ridderster en Rotterdam-Zuid heeft woensdag een actie preventief fouilleren gehouden in Bloemhof Noord en Hillesluis.
In totaal werden 343 mensen en 73 auto's gecontroleerd, alsmede 2 horecagelegenheden met in totaal 39 mensen. Vier steekwapens zijn in beslag genomen.
Deze fouilleeractie maakt deel uit van een integrale aanpak in dit gebied, waarbij de politie zich ook richt op overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening en het verkeer.


* HORECACONTROLE HILLEGERSBERG EN SCHIEBROEK

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmiddag en -avond, samen met collega's van DCMR, Brandweer, Douane en Eneco horecacontroles in de wijken Hillegersberg en Schiebroek. Daarbij werden in totaal twaalf horecagelegenheden gecontroleerd.
De politie constateerde in een vijftal zaken dat onder meer de exploitatie-, drankwet- of speelautomatenvergunning niet voorhanden waren. Een nader onderzoek zal daarnaar worden ingesteld.
Ook de Douane zal na controles bij drie zaken in de boekhouding instellen, terwijl medewerkers van Eneco bij één zaak aan de Kleiweg het licht afsloten in verband met het verbreken van de elektriciteitszegels. Ook bij een horecagelegenheid op de Weissenbruchlaan was geknoeid met meterverzegeling en zekering. Hier werd een boete van 900 euro plus een naheffing opgelegd. De brandweer trof bij een aantal zaken ondeugdelijke noodverlichting, geblokkeerde nooduitgangen en defecte brandblussers aan. Ook hier zal een nacontrole volgen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmiddag naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden een radarsnelheidscontrole op de Straatweg. Tussen twaalf uur en kwart over één hielden 43 van de 1265 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur


* OVERVAL COMPUTERZAAK
ROTTERDAM - Woensdag rond het middaguur werd door twee mannen, waarvan er één was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een computerzaak aan de
Burgemeester Baumannlaan. Het in de zaak aanwezige personeel werd bedreigd,
waarna de beide overvallers uit de kassa een nog onbekend geldbedrag pakten
en uit de winkel ook computerapparatuur wegnamen. Het tweetal maakte zich na de overval met hun buit in nog onbekende richting uit de voeten.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hielden van woensdagavond zes uur tot donderdagmorgen vroeg één uur een alcoholcontrole op de Groene Kruisweg. In totaal moesten 660 automobilisten de blaasproef afleggen. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. De hoogste score was 480 UGL (1,1 pro mille).


* MAN IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagmorgen kort na negen uur werd in zijn woning in de Johannes Brandtstraat de 21-jarige bewoner overvallen door twee mannen. Het slachtoffer wilde juist de deur uitgaan, maar werd door het tweetal onder bedreiging van een mes weer de woning ingeduwd. De man werd vervolgens gekneveld, waarna de woning werd doorzocht en een nog onbekend geldbedrag, een telefoonset en diverse gouden sieraden werden weggenomen.


* VIER VUURWAPENS AANGETROFFEN
SCHIEDAM - Woensdagmiddag rond kwart voor vijf werd een 26-jarige Schiedammer op de S. v. Houtenlaan aangehouden, nadat hij met een vuurwapen zijn buurvrouw had bedreigd. De man en vrouw kregen onenigheid naar aanleiding van een incident eerder op de middag. Hierbij hadden de kinderen van de betrokkenen onenigheid gekregen en werd het conflict vervolgens vanaf het balkon tussen de ouders verder 'uitgevochten'. Tijdens deze woordenwisseling bedreigde de 26-jarige man de vrouw met een vuurwapen. Nadat de man was aangehouden werd op het balkon een vuurwapen aangetroffen. Na onderzoek in de woning werden nog drie vuurwapens gevonden. De wapens werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De 26-jarige Schiedammer werd voor verhoor ingesloten.


* MAN BEROOFD EN MISHANDELD - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks elf uur werd in de Goereesestraat een 50-jarige Rotterdammer beroofd en mishandeld. Een getuige had gezien dat het slachtoffer werd aangevallen door een man, die hem tegen een muur drukte en hem sloeg en schopte. Ook toen het slachtoffer al op de grond lag, ging de man door met schoppen en slaan. Hij werd beroofd van zijn mobiele telefoon, horloge, een ring en geld. Omdat omstanders zich met het geheel bemoeiden, ging de man er uiteindelijk vandoor. Hij kon echter wat later op aanwijzingen van getuigen door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De man, een 29-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het slachtoffer werd door de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond voor onderzoek overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag stelden politiemensen van het district ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Rotterdam-Zuid hebben dinsdag een actie preventief fouilleren ROTTERDAM - De politie van het district De Noordhoek heeft dinsdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op de Schiekade ter hoogte van de Molenwaterweg.