Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

25-08-2004
Inspraak ontwerpherziening streekplan Noord-Brabant 2002

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ingevolge het bepaalde in artikel 4a, lid
4, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het ontwerp voor de eerste herziening van het Streekplan Noord-Brabant 2002 ter inzage zal liggen.

Inhoud van de partiële herziening
De ontwerpherziening heeft betrekking op diverse aanpassingen in het provinciaal ruimtelijk beleid en is gebaseerd op de volgende elementen:
§ In de toetsingspraktijk zijn diverse onvolkomenheden in het Streekplan 2002 geconstateerd welke
leiden tot onduidelijkheden of onzekerheden over de inhoud van het provinciaal planologisch beleid;
§ Het Bestuursakkoord 2003-2007, hoofdstuk 2 Ruimtelijke ordening en Wonen, vereist een bijstelling
van het provinciaal woningbouwbeleid in de landelijke regio's; § 'De overeenkomst van Cork', d.d. II juli 2003, maakt enkele bijstellingen van het beleid inzake het
buitengebied noodzakelijk;
§ De invoering van de Wet dualisering provinciaal bestuur per 12 maart 2003 noodzaakt eveneens op
korte termijn om hoofdstuk 5 van het Streekplan 2002 op onderdelen te herzien.

Terinzagelegging
De ontwerpherziening zal met ingang van maandag 12 juli 2004 tot en met maandag 6 september
2004 voor een ieder ter inzage liggen op:
§ Het provinciehuis, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch (bibliotheek), bezoektijden maandag tot en
met vrijdag van 9 tot 17 uur;
§ Het gemeentekantoor van alle gemeenten in de provincie Noord-Brabant.

Tevens kunnen gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging, de stukken desgevraagd ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Voorts wordt op verzoek binnen die termijn een kosteloze mondelinge toelichting verstrekt. Belangstellenden kunnen daarvoor met de provincie een afspraak maken (secretariaat directie ROH, tel. 073-6812931 / 6812433).

Tegen vergoeding van de kosten wordt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. De tekst van de ontwerpen kan bovendien worden ingezien op internetsite www.brabant.nl en wel onder het kopje "In het provinciehuis", onder "Ruimte".

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen omtrent het ontwerp voor de streekplanherziening inbrengen. Deze dienen te worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch

Bedenkingen en gedachtewisseling
Daarnaast stellen Provinciale Staten belanghebbenden en degenen die tijdig hun bedenkingen hebben ingebracht, in de gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerp. Degenen die van deze gelegenheid gebruik willen maken, kunnen zich daarvoor schriftelijk of mondeling melden bij de secretaris van genoemde commissie, drs. W. van Deursen; Postbus 90151,5200 MC 's-Hertogenbosch.