Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 26 augustus 2004

(

Leiden Kop-staart aanrijding tussen zes voertuigen
Op woensdag 25 augustus omstreeks 16.45 uur vond op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam een kop-staart aanrijding plaats tussen zes voertuigen. Een 42-jarige automobilist uit Heemstede zag ter hoogte van de N11 te laat dat het verkeer voor hem langzaam reed waardoor hij tegen de auto van een 57-jarige Aalsmeerder botste. Vervolgens raakten nog vier andere auto's betrokken bij de aanrijding. De Aalsmeerder en een inzittende van een ander voertuig liepen nekletsel op. De Aalsmeerder werd overgebracht naar het LUMC. Een 55-jarige automobilist uit Amsterdam liep letsel op in het gezicht. Alle rijstroken werden tot 18.00 uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.

Leiden Politie onderzoekt vechtpartij
De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Nieuwe Rijn op woensdag 25 augustus. Bij de politie kwam omstreeks 19.00 uur een melding van een vechtpartij tussen een aantal personen waaronder enkele vrouwen. Aanleiding van de vechtpartij zou liggen in de relatiesfeer.

Alphen aan den Rijn Aanhouding met verzet
De politie heeft op woensdag 25 augustus omstreeks 18.20 uur een 51-jarige Alphenaar aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de Alphenaar verzet en bedreigde en beledigde een agent diverse keren. De Alphenaar spuugde en sloeg een agent in het gezicht. Agenten gingen na een melding van overlast naar een flat in de Stromenbuurt. Daar zou een man al schreeuwend tegen de balkonreling slaan. Ter plaatse gekomen bleek de man niet meer aanwezig te zijn. Kort hierop hoorden de agenten een melding dat op de Herenhof twee banden van een busje waren lekgestoken. De dader zou tegen een inzamelingsbak voor kleding ter hoogte van de Zeeman hebben staan plassen.Toen hij merkte dat inzittenden in de bus hem in de gaten hadden, stak hij de banden lek met een schaar. Agenten herkenden deze persoon, een bekende van de politie, aan de hand van het signalement. Deze zou ook de persoon van de overlast zijn. Beneden bij de flat in de Stromenbuurt liepen de agenten tegen de verdachte aan. De verdachte stelde zich direct agressief op toen de agenten hem wilden aanhouden. Pas nadat de agenten twee keer pepperspray hadden gebruikt kon hij worden aangehouden. De politie nam de schaar in beslag.Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Hazerswoude-Dorp Verkeersongeval
Op woensdag 25 augustus omstreeks 18.45 uur vond er op de kruising Gemeneweg/Hoogeveenseweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 68-jarige automobilist uit Leiderdorp reed over de Gemeneweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende automobiliste uit Boskoop. Een aanrijding was het gevolg. De Leiderdorper moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. Hij werd met vermoedelijk een heupfractuur overgebracht naar het LUMC. Een inzittende, een man, van deze auto bleef ongedeerd. De Boskoopse, 44 jaar, werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Zij klaagde over pijn in de borst. Een 28-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk schoot de hulpdiensten te hulp door de nek van de Leiderdorper te stabiliseren.


Nieuwerkerk a/d IJssel Spreekuur wijkagent

Op dinsdag 7 september, 26 oktober en 14 december houdt wijkagent S. Wolters van de wijk Zuidplas van 15.30 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in de Reigerhof in Nieuwerkerk a/d IJssel spreekuur voor alle inwoners van de wijk Zuidplas. Op dinsdag 28 september en 16 november is het wijkagentenspreekuur van 19.30 uur tot 20.30 uur, eveneens in de bibliotheek in de Reigerhof.
Tijdens het wijkagentspreekuur kunnen inwoners van de Zuidplas met de wijkagent spreken over allerlei zaken die leven in de wijk en waar ze met de politie van gedachte over willen wisselen of die ze graag kwijt willen aan de politie. Het wijkagentenspreekuur is niet voor het doen van aangiftes, verloren voorwerpen of klachten. Daarvoor kunnen mensen terecht op het politiebureau van Nieuwerkerk a/d IJssel, Raadhuisplein 50, geopend van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00 uur, vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.


Bergambacht Snelheidscontrole

Politie Hollands Midden heeft gisterenochtend, 25 augustus, op de provincialeweg in Bergambacht een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn er 3.330 passanten gecontroleerd. De politie heeft 35 keer procesverbaal opgemaakt wegens te hard rijden.


Reeuwijk Onder invloed

Politie Hollands Midden heeft vannacht, 26 augustus rond 02.00 uur, op de rijksweg A12 een 40-jarige man uit Reeuwijk aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bij een benzinestation aan de rijksweg A12 reed de man weg zonder te betalen. Op de parkeerplaats bij het benzinestation stopte de man. Agenten spraken de man aan en vroegen of hij alsnog voor de brandstof wilde betalen, wat de man ook deed. Omdat hij naar alcohol rook, is hij voor een ademanalyse naar het politiebureau gebracht. Daar blies hij 1.125 Ug/l op het ademanalyseapparaat, ruim vijf keer zoveel als is toegestaan (limiet is 220 Ug/l). De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een procesverbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 14 uur.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Afkomstig van: Anja Deijl
Datum:

(

Wijkagent houdt spreekuur in gemeentehuis

De wijkagent van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, R. Elzinga, houdt vanaf 1 september spreekuur in het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 89. Hij is daar bereikbaar op elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.30 uur. Het gaat om een spreekuur, het doen van aangifte is dan niet mogelijk.

Het spreekuur is ingesteld omdat het politiebureau in Zevenhuizen sinds 1 juni is gesloten. De wijkagent en de andere leden van het politieteam Nieuwerkerk aan den IJssel - waartoe Zevenhuizen- Moerkapelle behoort - zijn uiteraard ook buiten deze spreekuren bereikbaar.
Telefonisch via 0900-8844 (geen spoed, wel politie) en bij spoed 112.

Het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel aan het Raadhuisplein 50 is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Ook is het mogelijk om via de website van de politie contact op te nemen. Op www.politie.nl is informatie te vinden over de politie in het algemeen en het mailadres staat erop vermeld. Tevens kan via deze internetsite aangifte worden gedaan voor eenvoudige zaken.


---


---- --