Binnensticht 11.30 uur

Utrecht 26-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bejaarde vrouw overvallen

HUIS TER HEIDE - Aan de Frans van Mierislaan is woensdag rond 22.30 uur een 90-jarige vrouw overvallen in haar woning.

De vrouw deed rond 22.30 uur de deur van haar woning open om de kat binnen te laten, toen plotseling twee mannen voor haar stonden. Zij werd beetgepakt en de woning ingeduwd. Vervolgens is de woning doorzocht en namen de overvallers onder meer geld mee en verdwenen. Het slachtoffer wist daarna de politie te waarschuwen.

De vrouw beschikt over een summier signalement: een van de overvallers heeft een blanke huidskleur, plm. 1.80 m. en droeg een zilveren schakelketting.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de recherche van het district Binnensticht, tel. 0900-8844.

Identiteit dode man nog onbekend

DE BILT De identiteit van de man, die overleed door een ongeval op de A27, woensdag rond 03.00 uur, is nog niet bekend.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat in de auto aangetroffen beeldschermen afkomstig zijn van een eerder die nacht gepleegde inbraak bij een computergroothandel in Hoofddorp. Een man die zich met een hoofdwond meldde bij het UMC is inmiddels aangehouden op verdenking van diefstal van deze beeldschermen. Deze man is overgebracht naar het gevangenishospitaal in Scheveningen. Hij weigert nog steeds te zeggen wie hij is.