Heuvelrug 11.35 uur

Utrecht 26-08-2004 - Extra nieuwsbericht district Heuvelrug, 11.35 uur

Politieonderzoek leidt tot grote drugsvangst

LEERSUM Onderzoek door de politie van het district Heuvelrug leidde afgelopen dinsdagavond tot de vondst van onder meer 19 kilo harddrugs. Het betreft hier zeer waarschijnlijk heroïne. Het NFI moet hierover nog officieel uitsluitsel geven.

Vorig jaar ontving de politie signalen van mogelijke drugshandel in de gemeente Leersum. Anonieme meldingen in de afgelopen maanden waren aanleiding om tot een gericht onderzoek over te gaan. De verkregen informatie leidde met name naar twee mannen, woonachtig in twee appartementen in Leersum. Afgelopen dinsdag ging de politie tot actie over.

Vijf aanhoudingen

In het appartement van een van de hoofdverdachten, een 28-jarige inwoner van Leersum, trof de politie een vuurwapen en plm. 250 gram witte poeder aan.

In de woning van een 23-jarige Leersummer, de andere hoofdverdachte, was echter op dat moment maar liefst 19 kilo heroïne aanwezig. Deze hoeveelheid vertegenwoordigt een straatwaarde van ca. 680.000 euro.

De politie kon direct tot de aanhouding van de twee hoofdverdachten over gaan. Ook werden in de appartementen een 26-jarige vrouw uit Leersum, een 21-jarige Driebergenaar en een 29-jarige inwoner van Doorn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij drugshandel. Vijf autos werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

Onderzoek financiële recherche

De politie heeft het vermoeden dat langere tijd in kleine hoeveelheden drugs werd gehandeld, maar de drugshandelaren nu een grote slag wilden slaan. Dit kon op tijd worden voorkomen door deze politieactie.

Getracht wordt om eventueel behaalde winsten in deze drugshandel op de handelaren terug te vorderen. Daarvoor is door de financiële recherche van het politiedistrict Heuvelrug een onderzoek gestart.

De aangehouden personen worden vrijdag voorgeleid.