Ingezonden persbericht


Pinnacle valideert LaCie Big Disk Extreme voor CinéWave

Samenwerking biedt geavanceerde mogelijkheden voor digitale videobewerking en storage-capaciteit voor professionele multimediagebruikers

Roelofarendsveen, 26 augustus 2004 - De Big Disk Extreme en FireWire 800 PCI Card van LaCie zijn als eerste gevalideerd voor gebruik met CinéWave RT en CinéWave RT Pro real-time editing-software van Pinnacle Systems. Ook AJA Video, gerenommeerd leverancier van professionele digitale video-oplossingen, heeft de LaCie-oplossing gevalideerd voor Io, het eerste ongecomprimeerde A/V FireWire capture-apparaat. De gebruikersvriendelijke LaCie Big Disk Extreme is het eerste FireWire-product dat overdrachtssnelheden van 88 MB/s haalt. Bovendien is de oplossing flexibeler dan RAID towers.

Pinnacle Systems heeft twee stripped 500GB LaCie Big Disk Extreme drives met CinéWave RT en CinéWave RT Pro uitgebreid getest. Door een Big Disk aan de ingebouwde FireWire-poort van een Apple Power Mac te koppelen en de andere Big Disk aan een LaCie FireWire 800 PCI Card, kunnen professionele video-editors hoogwaardige, niet-gecomprimeerde videobeelden bewerken. Op die manier kunnen ze de krachtige mogelijkheden voor real-time effecten van de CinéWave-systemen optimaal benutten. Ze kunnen ook nog meer real-time effecten (meer stream, re-mapping en RGBA-composities) en HD-playback realiseren als ze vier schijven stripen (twee per kanaal).

"CinéWave van Pinnacle Systems is de eerste keus voor videoprofessionals", zegt Andrew Baum, Senior Product Manager bij Pinnacle Systems. "In combinatie met de Big Disk Extreme van LaCie biedt deze oplossing ongekende mogelijkheden voor video-editing en storage. De Big Disk Extreme is uitvoerig getest en levert de hoogwaardige prestaties die vereist zijn om de kracht van CinéWave RT en CinéWave RT Pro optimaal te benutten."

AJA Video heeft de LaCie Big Disk Extreme en FireWire 800 PCI Card gevalideerd voor Io, het eerste ongecomprimeerde A/V FireWire capture-apparaat. Hiermee kunnen analoge en digitale videobeelden eenvoudig op een Mac worden ingelezen via een FireWire interface. Door de inzet van de LaCie Big Disk Extreme en FireWire 800 PCI Card kan data nog sneller doorgestuurd worden, voor snellere en meer efficiënte bewerking.

"Met de Big Disk Extreme levert LaCie de eerste FireWire-oplossing die gecertificeerd is voor CinéWave van Pinnacle Systems en Io van AJA Video", aldus Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De Big Disk Extreme is speciaal ontwikkeld voor het real-time bewerken van professionele, multistream-ongecomprimeerde video. Al meteen na de introductie in januari 2004 waren de reacties van onze klanten zeer positief."

Paul van Asseldonk van The Future Store geeft aan dat men allang op zoek was naar een FireWire 800-oplossing om 10-bits uncompressed video mee te kunnen monteren. "Met de Big Disk Extreme en de Bigger Disk Extreme van LaCie heb je de mogelijkheid om te capturen en te monteren in 10-bits uncompressed, en op de Bigger Disk Extreme is het zelfs mogelijk om twee streams uncompressed tegelijkertijd af te spelen, bijvoorbeeld voor real-time dissolves, picture in picture en andere effecten. Bovendien is dit een goed en betaalbaar alternatief voor dure externe SCSI drives."

De LaCie Big Disk Extreme bevat alle kabels voor de dual FireWire 800-, FireWire 400- en iLink/DV-poorten. Daarmee is deze harde schijf zeer geschikt voor audio- en videoprofessionals die met Windows of Mac werken. De verkoopadviesprijzen voor de Big Disk Extreme zijn 289 euro (320GB), 389 euro (400GB) en 429 euro (500GB) exclusief btw. De LaCie FireWire 800 PCI Card inclusief drie Firewire 800-poorten kost 69 euro exclusief btw. De producten zijn onder meer verkrijgbaar via de LaCie-resellers MacSupport, StoneHouse, X-Alt, en via The Future Store, een officiële AJA-dealer in Nederland.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij MacSupport, StoneHouse, RAF Staffhorst, Mediamarkt, Correct, Dunnet, X-Alt en The Future Store.