Intel neemt draadloos surfen letterlijk met hoog-technologisch surfboard

Eerste surfboard met ingebouwde draadloze laptop, om ook zonder golven te surfen

Voor de redactie: Foto's van Intels hoog-technologische surfboard zijn beschikbaar via www.mcsonline.nl/pers/

Knokke-Heist (België), 26 augustus 2004 - Intel, de grootste producent van computerchips ter wereld, heeft vandaag het allereerste surfboard met ingebouwde draadloze laptop computer voorgesteld op het strand van Knokke-Heist in België. Met dit hoog-technologische surfboard kan niet alleen op de golven gesurft worden, maar ook op het Internet. Zo kunnen surfers tussen twee golven door een e-mail sturen naar vrienden, hun favoriete website bezoeken en zelfs een filmpje opnemen en verzenden. De laptop is uitgerust met Intel's Centrino(tm) mobiele technologie, die een snelle en draadloze verbinding met het Internet mogelijk maakt.

Het surfboard dat Intel ontwierp, ziet er op het eerste gezicht uit als een gewoon surfboard. Het oppervlak is echter voorzien van een plexiglazen schermpje waaronder een laptop geplaatst werd. Die laptop maakt gebruik van Intel's Centrino mobiele technologie om een verbinding te maken met het Internet. Dat gebeurt via een hotspot op het strand. Dankzij het touch-screen kan de surfer, als er even geen golven zijn, e-mail berichten versturen en ontvangen, op het Internet surfen om de weersvoorspellingen te bekijken en met de ingebouwde camera foto's of filmpjes maken en draadloos versturen naar vrienden thuis of op het strand. Wie niet van plan is om het snel op te geven, hoeft zich geen zorgen te maken: de batterij houdt het verschillende uren uit en kan met behulp van zonnepanelen zelfs op het strand bijgeladen worden.

Met dit hoog-technologische surfboard verwijst Intel met een knipoog naar de vrijheid en de mogelijkheden die draadloos surfen met zich meebrengt. Bovendien is draadloos op het Internet surfen niet langer het voorrecht van de reizende zakenman, maar ontdekken ook steeds meer consumenten de voordelen ervan. Elke laptop die is uitgerust met Intel's Centrino mobiele technologie kan - in de buurt van een 'hotspot'- een snelle en draadloze verbinding maken met het Internet. Publieke hotspots vind je overal in het land: op de luchthaven, in hotels, en in restaurants. In Nederland alleen al zullen er tegen het einde van dit jaar meer dan 1.000 publieke hotspots zijn en zullen meer dan 80.000 mensen er gebruik van maken*.

Maar steeds meer mensen installeren ook thuis een draadloos netwerk, waardoor ze vanuit de luie stoel, op het terras of in de tuin op het Internet kunnen surfen. Ook Surfers Paradise, de bekende surfclub in Knokke-Heist is uitgerust met een draadloos netwerk en is dus een hotspot. De ideale plaats dus om met Intel's hoog-technologische surfboard de golven te trotseren.

"We willen vooral aantonen dat er geen technologische grenzen meer zijn aan de plaats of de manier waarop mensen met het Internet in verbinding treden - of het nu is om te werken of te spelen", verklaart Roger Benson, directeur van Intel Benelux. "Mensen willen niet langer vastgekluisterd zitten aan een kabel. Intel biedt de technologie die dat mogelijk maakt en ons draadloos surfboard is daar een mooi voorbeeld van."

Frank Vanleenhove, Belgische surfpionier en eigenaar van beachclub Surfers Paradise, is alvast erg enthousiast over Intel's project: "met dit surfboard toont Intel aan dat sport en technologie hand in hand gaan. Heel wat mensen maken al gebruik van de Telenet hotspot op Surfers Paradise. Sommigen checken nog even hun e-mail omdat ze wat vroeger vertrokken zijn op het werk, anderen maken er gebruik van om met vrienden af te spreken of leuke strandfoto's door te mailen. Websites met weer- en windvoorspellingen zijn hier uiteraard erg populair."


* bron: Evelien Wiggers, IDC, 'Western European Hotspot Forecast 2004-2008'



Ingezonden persbericht